ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψάχνουν τις υπερωρίες για ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ

Ψάχνουν τις υπερωρίες για ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ

Τα απαραίτητα κονδύλια για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και μετά τις 10 το βράδυ αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το θέμα προέκυψε από τη στιγμή που το ΣΔΟΕ μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά μαζί με τη μεταφορά δεν ήρθαν και τα κονδύλια για τις υπερωρίες.

Έτσι, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μέχρι πρότινος «περιορίζονταν» σε ελέγχους εντός του ωραρίου των εφοριών, δηλαδή μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Την τελευταία στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιχείρησε να «σώσει» την παρτίδα, μεταφέροντας το ωράριο των ελέγχων μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι προληπτικοί έλεγχοι που θα έχουν ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, κυρίως σε νυχτερινά κέντρα, ενόψει και των εορτών, θα ξεκινήσουν να γίνονται σε 24ωρη βάση, αφού μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εφοριακών με τον Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, δόθηκαν οι απαραίτητες δεσμεύσεις ότι τα κονδύλια για υπερωρίες, τελικά βρέθηκαν.

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να υπάρξουν και σχετικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν στους ελεγκτές να κάνουν μεταμεσονύχτιους ελέγχους και τις ημέρες και εορτών που έρχονται.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB