ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα καναδικά ΜΜΕ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Τα καναδικά ΜΜΕ για τη συμφωνία στο Eurogroup

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του Καναδά καθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας αναπαράγουν την είδηση για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν παρουσιαστεί στα καναδικά ΜΜΕ ότι θα επιτευχθεί συμφωνία παρά τις αντεγκλήσεις και τη σκληρή διαπραγματευτική στάση τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η σημαντικότερη από πλευράς επιρροής εφημερίδα του Καναδά, Globe and Mail, φιλοξένησε ανταποκρίσεις και αναλύσεις οι οποίες έκαναν λόγο για «επίτευξη θετικού τόνου» στις συνομιλίες Ελλάδας-Γερμανίας με αναφορά στο tweet του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ύστερα από την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο κα Μέρκελ.

Επίσης ανταποκρίσεις από την Ευρώπη κάνουν λόγο σε επενδυτικές ευκαιρίες στην Ευρώπη παρά την αστάθεια λόγω του ακόμα ανοικτού ελληνικού ζητήματος.

Η Globe and Mail φιλοξενεί εξάλλου άρθρο για την ρευστότητα των αγορών εξ αιτίας της αβεβαιότητας που καλλιεργήθηκε τις περασμένες εβδομάδες με το φόβο του grexit.

Σχετικές ειδήσεις