ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατσέλη: Αναγκαίο ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση

Κατσέλη: Αναγκαίο ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση

Ένα συγκροτημένο επενδυτικό πρόγραμμα είναι η προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας στο ετήσιο δείπνο «B2B Business», που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο η κυρία Κατσέλη διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι σε θέση να κινητοποιήσει πόρους και να συμβάλει στον οικονομικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό της χώρας.

Είπε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει τέσσερις σημαντικές προκλήσεις:

Να ολοκληρωθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης εντός του 2015, χωρίς «κούρεμα» καταθέσεων ανεξαρτήτως ποσού.
Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τους καταθέτες
Την αποτελεσματική ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων δανείων με περαιτέρω πρωτοβουλίες
Τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία

Ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα προτάσσει τη χρηματοδότηση υγιών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σε κλάδους και τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, με καινοτόμο και εξαγωγικό προσανατολισμό και ειδικά την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο δείπνο «B2B Business», που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο, παρέστησαν : ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα John Kittmer, οι πρώην πρωθυπουργοί Παναγιώτης Πικραμένος και Βασιλική Θάνου, εκπρόσωποι επιμελητηριακών ενώσεων, καθώς και ανώτατα στελέχη του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου.

Σχετικές ειδήσεις