ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Ηχηρό μήνυμα για τους επενδυτές χαρακτήρισε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για τη στήριξη πρωτοβουλιών στο εμπόριο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε μήνυμά του για την παρουσίαση της «Έκθεσης για τη Μετάβαση 2015-2016» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η Ελλάδα αναμένεται να ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση που μπορεί να συνεισφέρει η EBRD σε έργα που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και στήριξη του εμπορίου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η δέσμευση της EBRD στέλνει μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας.

Ο διοικητής της ΤτΕ υπενθύμισε ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετώπιζαν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες χρηματοδότησης, παρά τη χαλαρή νομισματική πολιτική και τα εκτεταμένα μη συμβατικά μέτρα που υιοθέτησε η ΕΚΤ.

Όπως επεσήμανε: «η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και η διαφοροποίηση των πηγών χρηματοδότησης αποτελούν ζητήματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Σχετικές ειδήσεις