ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν το έξτρα «χαράτσι» έως και 20% - Πώς να ελέγξετε τα εκκαθαριστικά σας

Newsbomb

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν το έξτρα «χαράτσι» έως και 20% - Πώς να ελέγξετε τα εκκαθαριστικά σας

Δεκατρείς νέους κωδικούς-κλειδιά με βάση τους οποίους η Εφορία έχει υπολογίσει το τελικό ύψος του ΕΝΦΙΑ του 2016 και ειδική επισήμανση για κενά και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων περιέχουν τα νέα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxis από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγξουν κωδικό προς κωδικό τα στοιχεία που αναγράφονται στο ηλεκτρονικό εκκαθαριστικό, προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτά που έχει αποτυπώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη δήλωση συμφωνούν με την πραγματική ταυτότητα των ακινήτων τους και τα εμπράγματα δικαιώματα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητο σε περιοχές εκτός σχεδίου, καθώς φέτος για πρώτη φορά στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ υπάρχει στήλη με την αξία της γης ανά τετραγωνικό μέτρο με βάση την οποία προκύπτει ο κύριος ή και ο συμπληρωματικός φόρος.

Ακόμα πιο πικρό θα είναι το ποτήρι του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, τα οποία ήταν μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα και έως τώρα είχαν έκπτωση στο φόρο.

Ο ληστρικός και άδικος φόρος αντί να καταργηθεί, φέτος πέφτει πιο βαρύς τελικά σε περίπου 60.000 ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο.

Έτσι, τα εκκαθαριστικά, τα οποία θα εκδοθούν την προσεχή Δευτέρα, θα είναι πολύ πιο οδυνηρά για όσους έχουν ακίνητα ξενοίκιαστα.

Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ακόμα πιο τσουχτερός, καθώς μειώνεται το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ. Μάλιστα οι συντελεστές φόρου θα είναι αυξημένοι από 15-200% για τις περιουσίες άνω των 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ επεκτείνεται φέτος και στα αγροτεμάχια.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved