ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία αποδείξεων: Τζακ ποτ σε 30 ημέρες – Πώς θα μπείτε στη μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου

Λοταρία αποδείξεων: Τζακ ποτ σε 30 ημέρες – Πώς θα μπείτε στη μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr- Η πρώτη λοταρία είναι γεγονός - Πώς θα μάθετε αν έχετε κερδίσει 1.000 ευρώ - Πώς θα πάρετε τα χρήματα – Πώς θα μπείτε στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει το Δεκέμβριο

Πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (30/11/2017) η πρώτη κλήρωση για τη λοταρία των αποδείξεων από την ΑΑΔΕ και οι τυχεροί λαχνοί έχουν ήδη αναρτηθεί στο aade.gr.

Μήνυμα στο προσωπικό τους λογαριασμό στο TAXISnet, ότι η Εφορία τους χαρίζει 1.000 ευρώ εύχονται να λάβουν 4.556.328 φορολογούμενοι που τον Οκτώβριο έκαναν πληρωμές με κάρτες ή μέσω e- banking. Από τους 4.556.328 φορολογούμενους, μόνο οι 2.000 θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα από την Εφορία.

Ωστόσο, από τους 2.000, μόνο 1.000 θα διαβάσουν ότι κέρδισαν τα 1.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι, αν και κληρώθηκαν, δεν θα πάρουν τίποτα. Σε αυτούς το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι ίσως να πάρουν 1.000 ευρώ, αν κάποιοι από τους 1.000 πρώτους νικητές αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν ή δεν δηλώσουν ΙΒΑΝ ή αν διπλοκέρδισαν.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών στη λοταρία συμμετείχαν 4,5 εκατ. ΑΦΜ από 8 εκατ. συναλλαγές συνολικής αξίας 2,1 δισ. ευρώ.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που κατέχουν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Στην περίπτωση κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet. Τα χρήματα που θα κερδίσει θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TAXIsnet.

Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος. Μέχρι τότε θα πρέπει να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο TAXIsnet.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι επόμενοι δικαιούχοι. Δηλαδή οι κάτοχοι του 1ου, 2ου, κ.ά. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης

Τα κέρδη θα πληρωθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, με το ΥΠΟΙΚ να θέτει έναν όρο. Τουλάχιστον οι 500 από τους πρώτους 1.000 νικητές να έχουν δηλώσει ως τότε τον αριθμό ΙΒΑΝ. Αν δεν μπορούν να εκτελεστούν πληρωμές για τουλάχιστον τους μισούς νικητές, η πληρωμή θα αναβληθεί ίσως για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΛΑΧΝΟΥΣ

Το Δεκέμβριο η μεγάλη κλήρωση

Το ενδιαφέρον στρέφεται από εδώ και πέρα στη μεγάλη κλήρωση που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο και κοντά στις γιορτές. Σε αυτή την κλήρωση θα βγουν περισσότεροι νικητές.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει στο τέλος Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται κάθε μήνα.

Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου, το έπαθλο θα φτάσει στα 9 εκατ. ευρώ ή στα 11 εκατ. ευρώ (σ.σ. δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός αφήνει περιθώριο να δαπανηθούν έως 12 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017), και το ποσό θα διανεμηθεί σε 9.000 ή 11.000 τυχερούς. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε ότι η λοταρία των αποδείξεων είναι ένα κίνητρο για τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πηγή πίνακα με τους τυχερούς λαχνούς: dikaiologitika.gr

Σχετικές ειδήσεις