ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ήσυχος στο Newsbomb: Κάθε νίκη της κυβέρνησης είναι σημαντική για την επόμενη

Κ. Ήσυχος στο Newsbomb: Κάθε νίκη της κυβέρνησης είναι σημαντική για την επόμενη

Αισιόδοξος για τις επαφές που είχε στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια του φόρουμ, δήλωσε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr και την Μαρία Γιαχνάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Αποστολή στην Αγία Πετρούπολη: Μαρία Γιαχνάκη

Μετά τη συνάντησή του με τον συμπρόεδρο της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ρωσίας - Ελλάδας και υπουργό μεταφορών, κ. Σακαλόφ άνοιξε την πόρτα στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα επόμενα βήματα!

«Περπατάμε νέους δρόμους . Η Ελλάδα δεν είχε τολμήσει να βαδίσει ποτέ σε τέτοια μονοπάτια όπως είναι οι χώρες των Bricks της Λατινικής Αμερικής της Ευρασίας. Τώρα αρχίζουμε να ξεδιπλώνουμε την βεντάλια», τόνισε.

«Θα κεφαλοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα μας, τη δυναμική μας και τον κόσμο μας. Είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μας με την Ρωσία για να γίνουμε σταθμός και κέντρο επεξεργασίας προϊόντων για αυτά που πρέπει να μεταφέρονται στη Ρωσία από Λατινική Αμερική και χώρες των Bricks! Θα μεταφέρονται από την Ελλάδα στη νότιο Ρωσία, στο Ροστόφ. Μιλήσαμε και για την εκσυγχρόνιση των σιδηροδρόμων και τώρα πάμε στο επόμενο βήμα. Από το γεύμα εργασίας που είχα με εκπροσώπους της Λατινικής Αμερικής , στο οποίο ήμασταν η μοναδική χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βγήκαν θετικές προθέσεις από μέρους τους να γίνουμε σταθμός όχι μόνο γεωπολιτικής σημασίας».

Τέλος, ο κ. Ήσυχος δήλωσε περήφανος για την Ελλάδα, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό ανάμεσα στις δυο χώρες και κατέληξε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχες και κάθε νίκη της είναι σημαντική για την επόμενη.

Σχετικές ειδήσεις