ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε χιλιοπαιγμένη έκδοση: Nα σκύψουμε με ενδιαφέρον στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας

Τσίπρας σε χιλιοπαιγμένη έκδοση: Nα σκύψουμε με ενδιαφέρον στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας

Σε μια ομιλία που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα παχιά λόγια παλαιότερων τοποθετήσεών του για τον «σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ελληνικά νησιά στην οικονομία αλλά και για την ανάγκη προστασίας τους», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε σήμερα, Παρασκευή (29/07/2016) το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.

ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Ο κ. Τσίπρας, μετά την άγρια κατακραυγή που δέχθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το τριήμερο ταξίδι αναψυχής στην Πάρο, που εν τέλει ματαιώθηκε ως τέτοιο, αναδιπλώθηκε και αρκέστηκε να αναφερθεί στη σημαντικότητα του έργου αλλά και στις προθέσεις του για επανεκκίνηση των έργων υποδομής στην Ελλάδα.

«Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας να αναδείξουμε την ιδιομορφία αλλά και τις δυνατότητες που έχουν τα νησιά της χώρας μας ως πυλώνες αναζωογόνησης της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι ευλογημένος τόπος η Ελλάδα και το νησιωτικό της σύμπλεγμα παραμένει μια όαση σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου ως ένα δημιούργημα μη κοστοβόρο για το Δημόσιο, ενώ τόνισε τη συνεισφορά του τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στον Τουρισμό.

«Τα οφέλη αυτά σε κόστος θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις κτηριακές εγκαταστάσεις του νέου αερολιμένα, ώστε η συνολική έκταση του αεροδρομίου να φτάσει κάποια στιγμή στα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, με την κατασκευή ακόμη κι ενός συνεδριακού κέντρου. Πολύ σύντομα το αεροδρόμιο θα μπορεί να συνδέεται με απευθείας πτήσεις από την Ευρώπη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων υποδομής, λέγοντας ότι «αυτή η κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλες πληγές, ενώ οι πολιτικές λιτότητας έχουν οδηγήσει στο να χαθούν τα 2/3 της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη για την ανάγκη κατασκευής υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, ενώ, όπως είπε, «το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε δύο ελικόπτερα για την αντιμετώπιση έκτακτων μεταφορών από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα».

Σχετικές ειδήσεις