ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: Τεστ και στις ευπαθείς ομάδες

Κίνημα Αλλαγής: Τεστ και στις ευπαθείς ομάδες
INTIME NEWS

Την κυβερνητική ανακοίνωση για δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως είναι θετικό που «έστω και στο παρά πέντε άκουσαν την πρότασή μας».

«Είναι αναγκαίο μέτρο προστασίας. Κάλιο αργά παρά ποτέ» τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής, και συμπληρώνει: «Τώρα περιμένουμε τον πλήρη προγραμματισμό για το άνοιγμα των σχολείων. Είναι όμως ώρα να δεχτούν και την άλλη πρόταση μας: τεστ πέραν από τους υγειονομικούς και στις ευπαθείς ομάδες. Αλλά και σε όσους εργαζόμενους επιστρέφουν από άδειες από επιβαρυμένες περιοχές, με κάλυψη του οικονομικού κόστους από τον ΕΟΠΥΥ και τους εργοδότες».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρωί πως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα χορηγηθεί σε όλους τους Έλληνες πολίτες δωρεάν, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο.

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, ανακοινώνοντας πως οι μάσκες θα είναι δωρεάν για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Ζαμπίδης: Βαρύ πένθος για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του kick boxing