ΚΟΜΜΑΤΑ

Παπαδημούλης: Οι νέοι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια

Παπαδημούλης: Οι νέοι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια

Την ανάγκη σκληρής δουλειάς από τη νέα κυβέρνηση υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει το περιθώριο να περιμένει και ότι «η νέα κυβέρνηση Τσίπρα με έναν ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο συνεκτικό, πολύ πιο ενωμένο και έναν Τσίπρα πολύ σίγουρο, πολύ πιο γειωμένο και προσγειωμένο, καλείται να φέρει αποτέλεσμα».

Για να επιτευχθεί αυτό, όπως είπε, χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσουν οι δύο επόμενοι στόχοι που είναι η μείωση χρέους το φθινόπωρο και η σταδιακή απεμπλοκή από τα capital controls.

Εν όψει της συγκρότησης του νέου κυβερνητικού σχήματος επισήμανε ότι χρειάζεται «προσοχή στις επιλογές προσώπων στα κρίσιμα πόστα, γιατί στην προηγούμενη περίοδο έγιναν λάθη», αλλά και «πολύ πιο αποφασιστικό μάνατζμεντ της κυβέρνησης και συλλογικότητα στο κόμμα».

«Πρέπει να φτιάξουμε μια κυβέρνηση όπου οι υπουργοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο στα κανάλια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στη νέα κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι από αυτή τη θέση βοηθώ περισσότερο και τη χώρα μου και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μίλησε για «ισχυρή εντολή να σχηματιστεί γρήγορα μια κυβέρνηση δουλειάς, συγκεκριμένου αποτελέσματος, συγκεκριμένης προσπάθειας και διάρκειας τετραετίας» και πρόσθεσε: «Είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι αυτό για το οποίο μιλάγαμε και την εποχή των έντονων εσωτερικών προβλημάτων, παραμονές της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι κάτι πολύ υπαρκτό, ισχυρό, με ταξική γείωση, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο... Έφυγε περίπου το μισό κόμμα και σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες και υπογράψαμε μια πολύ δύσκολη συμφωνία και ζητήσαμε μια ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε αυτή τη συμφωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μοιράζοντας όσο το δυνατόν πιο δίκαια τα βάρη, προχωρώντας σε κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βγάλουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό. Το ρεύμα του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε στην κάλπη με έναν τρόπο που διέψευσε όλες τις προβλέψεις».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή Ενότητα εκτίμησε ότι «αποδοκιμάστηκε πολύ ηχηρά η επιλογή της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ότι «η επιλογή της δραχμής δεν έχει πολύ ισχυρά κοινωνικά ερείσματα».

Ρoή Ειδήσεων