ΚΟΜΜΑΤΑ

Κουτσούμπας: Αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας»

Κουτσούμπας: Αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Καβάλας»

Συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Ευθύμιο Θεοχάρη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Νίκο Βογιατζίδη, είχε σήμερα (25/07/2016) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε «για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων Καβάλας - τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία στη χώρα που έχει απομείνει - κι εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, έρχονται να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική τρομοκρατία που εκφράζεται με βιομηχανία μηνύσεων, συνδικαλιστικές διώξεις κι απολύσεις, ακόμη και του προέδρου και του γραμματέα και δύο ακόμη μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας. Συνολικά οι απολύσεις έχουν φτάσει τις 51, χωρίς να έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ενώ σε διαθεσιμότητα βγήκαν 180 εργαζόμενοι» τονίζεται.

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να σταματήσει η βιομηχανία μηνύσεων και η εργοδοτική τρομοκρατία». Το ΚΚΕ, τέλος, «δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος και τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων».