ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος

Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απάντησε στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά και τις κατηγορίες του κατά της κυβέρνησης για λανθασμένους χειρισμούς ως προς τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος. Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός χαρακτηρίζουν την ανάρτησή του. Ενώ αναγκάζεται να παραδεχθεί τη “συλλογική επιτυχία”, διαστρεβλώνει μικρόψυχα την πραγματικότητα και σπεκουλάρει πάνω στην ανασφάλεια που δημιουργεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση», δήλωσε o κ. Πέτσας.

Και πρόσθεσε: «Όσο και να προσπαθεί, όμως, να τσαλακώσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας, αυτή παραμένει πολύ καλύτερη διεθνώς, ακόμη και τώρα που υπάρχει ξανά, παγκοσμίως, έξαρση του κορονοϊού».

«Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό. Γιατί οι πολίτες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα “τι θα γινόταν αν …”. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δεν επιβαρύνθηκε πέραν των ορίων του.

Αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. «Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε», ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση.

Και αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Συγκλονιστική αποκάλυψη - «Ο ιός ξεκίνησε από εργαστήριο»