ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται κατά 42 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται κατά 42 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός σε τρεις προσκλήσεις του αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση «Φιλόδημος ΙΙ». 

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, η συνολική αύξηση και στις τρεις προσκλήσεις είναι περίπου 42 εκατ. ευρώ. Επίσης, τροποποιείται η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος, καθώς υλοποιείται, πλέον, έως τις 31.12.2022.

Ειδικότερα, για τις αλλαγές στον προϋπολογισμό καθεμίας από τις τρεις προσκλήσεις:

- Στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 25.000.000 ευρώ σε 43.000.000 ευρώ.

- Στον άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» με τίτλο «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων». Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 22.891.850 ευρώ σε 34.300.000 ευρώ.

- Στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων». Τροποποιείται ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης από 150.000.000 ευρώ σε 162.500.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τον χαβά τους Ερντογάν και Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα