ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχουν διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων

Κορονοϊός - Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν υπάρχουν διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων

Κατηγορηματικά αρνητικός ως προς την ύπαρξη διπλών βιβλίων καταγραφής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιωτης Αρκουμανέας.

«Το σύστημα που έχουμε για να επιτηρούμε και να ελέγχουμε σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη τις κινητές ομάδες, ξαφνικά κάποιος βγήκε και είπε ότι αυτό είναι ένα δεύτερο σύστημα καταγραφής. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έχουμε τα πιο αξιόπιστα και έγκυρα στοιχεία» ξεκαθάρισε ο κ. Αρκουμανέας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του ΕΟΔΥ κατά την διαχείρηση της πανδημίας του κορονοϊού. «Να δούμε τι έκανε ο ΕΟΔΥ για την διαχείρηση της πανδημίας. Συντάξαμε δεκάδες οδηγίες για την αντιμετώπιση. Έχουμε φτάσει να ακούμε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουμε ατονήσει περισσότερες από 10000000 κλήσεις. Όπου έχει υπάρξει συρροή πηγαίνουν εργαζόμενοι μας, με κρύα, με βροχές και βοηθούν την κατάσταση. Έχουμε κάνει 3000 δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μονάδες υγείας ηλικιωμένων. Αν δεν είχαμε Πέμπτη όπου υπήρχε συρροή πως θα ήταν τα πράγματα με την εξέλιξη της πανδημίας;» είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέσθηκε ο κ. Αρκουμανέας, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ έχουν κάνει 35.000 αποστολές σε 52 περιφερειακές ενότητες. «Ότι έχει δαπανήσει ο ΕΟΔΥ είναι είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια είτε από χορηγίες, δεν έχουμε πάρει κρατική επιχορήγηση ούτε 1 ευρώ» ανέφερε και συμπλήρωσε σχετικά με το εθνικό εργαστήριο υγείας: «παραλάβαμε ένα εργαστήριο που δεν είχε ρεύμα και λειτουργούσε με γκάζι. Έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο και τις επόμενες ημέρες θα βγήκε ένας διαγωνισμός 10 εκατομμυρίων για εξοπλισμό για να γίνει το καλύτερο εθνικό εργαστήριο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα