ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν: Τι συζήτησαν
INTIME

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μακρόν δεν θα παραστεί τελικά στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 λόγω του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε στη Γαλλία.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Γαλλίας είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Τη Γαλλία στις εκδηλώσεις της Τετάρτης και την στρατιωτική παρέλαση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί ενώ στον αττικό ουρανό θα πετάξουν μαχητικά Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίταξη: «Φύλλα πορείας» σε 206 γιατρούς για τη «μάχη» με τον κορονοϊό - Η διαδικασία