ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποψίες για ταραχές στην περιοδεία Σαμαρά

Υποψίες για ταραχές στην περιοδεία Σαμαρά

«Αν γίνει το παραμικρό, θα γίνει κόλαση», λένε οι Μεσσήνιοι.

Περίεργες πληροφορίες για «θερμή υποδοχή» του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στην επερχόμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, διακινούνται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, που έφθασαν στο newsbomb, η παρουσία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, δεν αποκλείεται να σημαδευτεί από αποδοκιμασίες ή ακόμη και από εντάσεις.

«ΣΥΡΙΖΑ και αναρχικοί ετοιμάζονται να κάνουν επεισόδια στην Καλαμάτα, το Σάββατο, ημέρα οπότε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα εγκαινιάσει –συνοδεία του Μάκη Βορίδη- γέφυρα στο Περιφερειακό δρόμο», η καταγγελία κατοίκων της περιοχής, στο newsbomb, στοχοποιώντας εμφανώς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

«Αν γίνει το παραμικρό, θα γίνει κόλαση»

Η Συγγρού, αποφεύγει να δώσει έκταση στο θέμα, δηλώνοντας άγνοια, ωστόσο η πληροφορία φαίνεται πως έχει κάνει τον γύρο της Καλαμάτας, με τους Μεσσήνιους –συμπατριώτες του Αντώνη Σαμαρά- να προειδοποιούν πως «αν γίνει το παραμικρό, θα γίνει κόλαση».

Κανείς δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τι ακριβώς θα συμβεί τις επόμενες ώρες στην Καλαμάτα, αφού οι αποδοκιμασίες πολιτικών προσώπων, όλων των χώρων, είναι σύνηθες φαινόμενο το τελευταίο διάστημα. Όπως μάλιστα έχει πολλές φορές αποδειχθεί, αυτές δεν συνδέονται αναγκαστικά με έναν πολιτικό χώρο, καθώς η οργή των πολιτών για το πολιτικό σύστημα μοιάζει να είναι καθολική.

Η «στοχοποίηση» πάντως του ΣΥΡΙΖΑ, εκ μέρους των καταγγελλόντων -που δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους- κάνουν πολλούς να θεωρούν πως είτε πρόκειται για πρόσωπα που έχουν, κάποιου είδους πληροφόρηση, είτε πάλι πρόκειται για πρόσωπα που διάκεινται φιλικά προς το χώρο της ΝΔ και τα οποία -ιδία βουλήσει- ανεβάζουν τους τόνους, στρέφοντας τα πυρά τους προς την Αριστερά, «εμπευσμένα» πιθανώς, από τη σκληρή ρητορική Σαμαρά, για την Αριστερά στις τελευταίες του ομιλίες.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ούτε πρόγραμμα δεν έχει βγει», δηλώνει πάντως στο newsbomb, στέλεχος του συνδικαλιστικού, του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, αρνούμενο κατηγορηματικά κάθε τέτοια πρόθεση.

Άλλωστε, με κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει πως είναι απέναντι σε πράξεις βίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγωγή του στη Bild, όπου μιλάει για «άκρως συκοφαντικές περικοπές του επίμαχου δημοσιεύματος», που «αποσκοπούν στην ποινικοποίηση και δαιμονοποίηση της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας τον πρόεδρό του ως "ακραίο", "αμφιλεγόμενης φήμης", "ημι-εγκληματία", που "στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς και κατηγορείται ότι είναι μέλος τους και χρηματοδοτεί τις ομάδες τους που έκαψαν 40 σπίτια στην Αθήνα!"».

Πληροφορίες του newsbomb, από το χώρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της Μεσσηνίας, επιβεβαιώνουν ωστόσο την πληροφορία για πιθανές εντάσεις κατά την ώρα των εγκαινίων της γέφυρας, χρεώνοντας όμως την πρόθεση σε άνεργους οικοδόμους της περιοχής που επιθυμούν να δουλέψουν στο έργο.