ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Οι εθελοντές πυροσβέστες υπηρετούν πιστά τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης

Προκόπης Παυλόπουλος
AP Photo

Σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε, για την προσφορά τους στην εκπλήρωση της αποστολής της, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και το «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Στην σύντομη ευχαριστήρια αντιφώνησή του, ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Η στήριξη όλων μας στην αποστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος συνιστά εκπλήρωση οφειλόμενου χρέους προς αυτή.

Και τούτο διότι διαχρονικώς -όπως φάνηκε και κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, όταν ζήσαμε ξανά τις τεράστιες καταστροφές του «πύρινου εφιάλτη»- η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, πάντοτε επικουρώντας το συνολικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, ήταν και είναι παρούσα στον κορυφαίο αγώνα για την προστασία πριν απ’ όλα της ανθρώπινης ζωής, η αξία της οποίας είναι ανεκτίμητη. Και, ύστερα, για τον περιορισμό, όσο τούτο είναι εφικτό, των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, πρωτίστως δε των πυρκαγιών, στις περιουσίες των πληττόμενων από αυτές, στον δασικό πλούτο της Χώρας και στο Περιβάλλον εν γένει. Όταν μάλιστα βιώνουμε την επώδυνη συγκυρία που αναδεικνύει τις πολλαπλές ολέθριες συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.

Η μεγάλη προσφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος έχει τόσο μεγαλύτερη αξία και σημασία, όσο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του υποδειγματικώς ανιδιοτελούς εθελοντισμού και του συνακόλουθου υψηλού ήθους. Ενός ήθους το οποίο καταξιώνει, ολοένα και περισσότερο στην διαδρομή του χρόνου, η συνεπής προσήλωση της Ένωσης στις εμβληματικές αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Αρχές, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτού τούτου του Πολιτισμού μας αλλά και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ