ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ

δημοσκόπηση ALCO
Νέα δημοσκόπηση της ALCO
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αναλυτικά η δημοσκόπηση της ALCO για την πρόθεση ψήφου των κομμάτων, την εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ και τη διαχείριση της πανδημίας.

Η δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό του OPEN, δείχνει ότι η διαφορά ανάμεσα Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο μέτωπο του κορονοϊού οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαχείριση της πανδημίας. Παράλληλα, ντέρμπι διαφαίνεται στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6% και το ΚΙΝΑΛ 9,7%. Τέταρτο είναι το ΚΚΕ με 5,6% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3.1%.

alco-prothesi1.jpg
Μειώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος για το ΚΙΝΑΛ.OPEN
alco πρόθεση ψήφου
Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της ALCOOPEN

Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς σε όλα τις σχετικές ερωτήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% στην ερώτηση αναφορικά με ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις το 19%. Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Κ. Μητσοτάκης προηγείται του Α. Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

Ντέρμπι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία για τη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, διαφαίνεται ντέρμπι ανάμεσα σε τρεις, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ως προς την καταλληλότητα με βραχεία κεφαλή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ τρίτος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόερδος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33% και ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%. Τρίτος ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

alco ΚΙΝΑΛ
Ντέρμπι για τρεις στο Κίνημα Αλλαγής.OPEN

Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ερώτηση της δημοσκόπησης της ALCO αν «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%. Αναφορικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

alco πανδημία
Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι πολίτες με τη διαχείριση της πανδημίας.OPEN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)