ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διαφωνία Καστανίδη – Λοβέρδου για την αυστηροποίηση των ποινών

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διαφωνία Καστανίδη – Λοβέρδου για την αυστηροποίηση των ποινών

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Για άλλη μία φορά διαφώνησαν, και κατά τη διάρκεια του debate των 5 υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ, στο θέμα του Ποινικού Κώδικα ο Χάρης Καστανίδης με τον Ανδρέα Λοβέρδο που τόνισε ότι «η αυστηροποίηση των ποινών είναι ο βασικός αποτρεπτικός κανόνας».

«Διαφωνώ απόλυτα -έχω κάνει και δημόσια δήλωση- με τον Ανδρέα στο θέμα της αυστηροποίησης των ποινών. Η αυστηροποίηση των ποινών ίσχυε μέχρι το 2019, αλλά οι ανθρωποκτονίες δεν μειώθηκαν, αυξήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου. Χρειάζονται προληπτικές δομές», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

Νωρίτερα ερωτηθείς ο Ανδρέας Λοβέρδος αν είναι υπέρ της θανατικής ποινής για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του ως καθηγητής το 1997.

Αλλά όπως είπε «η προσαρμογή της χώρας στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και η αλλαγή του Συντάγματός μας το 2001 με έφερε να συντάσσομαι και να ψηφίζω την κατάργηση της θανατικής ποινής» και συμπλήρωσε ότι «η αυστηροποίηση των ποινών είναι ο βασικός αποτρεπτικός κανόνας για τα αδικήματα».

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγρίνιο: «Του έριξα τέσσερις σφαλιάρες» - Τι λέει η 13χρονη που επιτέθηκε σε συμμαθητή της (vid)

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βλέπουμε τις νεκροφόρες να περνάνε – Η κατάσταση είναι απελπιστική»