ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προειδοποίηση Χατζηδάκη: Έρχονται αυστηρές ποινές και δημοσιοποίηση στοιχείων όσων αισχροκερδούν

Κωστής Χατζηδάκης
Προειδοποίηση σε όσους αισχροκερδούν σε προϊόντα και υπηρεσίες απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας
Intime News

Θα υπάρξει σίγουρα αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος, αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης

Προειδοποίηση σε όσους αισχροκερδούν σε προϊόντα και υπηρεσίες απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι έρχονται σκληρές ποινές και δημοσιοποίηση ονομάτων για όσους αισχροκερδούν.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει σίγουρα αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος, ενώ μιλώντας για τις παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι πέρα από τις ήδη ενέργειες που έχουν τεθεί σε ισχύ, θα υπάρξει ευρύτερη παρέμβαση σε κρατικό επίπεδο για να απαλυνθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμολογίων.

Ο υπουργός αναγνώρισε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ότι «η προσπάθεια έχει εξ αντικειμένου δυσκολίες, γι αυτό η κυβέρνηση είχε επιδιώξει να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρώτον γιατί είναι μεγαλύτερης εμβέλειας η παρέμβαση και μπορεί να επηρεαστούν και οι αγορές με τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και δεύτερον γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι πχ. από τα χρήματα των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα. «Περιμέναμε δραστική παρέμβαση από την ΕΕ, η ΕΕ δεν κινήθηκε με τις ταχύτητες και την αποτελεσματικότητα που όλοι θα ευχόμασταν, και γι’ αυτό θα κινηθούμε σε εθνικό επίπεδο».

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερο να «πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες παρά να παίρνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό». «Όσο λάθος είναι να υποτιμά κανείς το πρόβλημα, γιατί είναι τσουχτερά τα τιμολόγια, και υπάρχει αντίδραση φυσικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, άλλο τόσο είναι να παρουσιάζονται διάφοροι μάγοι και ταχυδακτυλουργοί και να λένε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη, εκείνοι εδώ στην Ελλάδα έχουν μαγικές λύσεις να εξαφανίσουν το πρόβλημα με ένα σφουγγάρι» τόνισε.

Συνεχείς έλεγχοι στην αγορά

Αναφορικά με τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν εκτιναχθεί ο κ. Χατζητάκης αναμένει αποκλιμάκωση, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει τα κατάλληλα όπλα για να την επιβάλει. «Πρόσφατα πέρασε νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να κατονομάζονται οι επιχειρήσεις που αισχροκερδούν, κι όχι μόνο να επιβάλλονται πρόστιμα, είναι αυτό που λέγεται στα αγγλικά ‘name and shame’. Αυτή η μέθοδος προφανώς θα ακολουθηθεί, και πρέπει να ακολουθηθεί. Η κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς να παρακολουθεί να κάνει συγκρίσεις να επιβάλλει ποινές και να δημοσιοποιήσει ονόματα. Θα κατονομάζονται αυτοί που κάνουν μαγκιές, έχει ψηφιστεί αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ηλεκτρικό ρεύμα - Στις 19:00

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr