ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή και Αχτσιόγλου στην πρωτιά της Αττικής

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή και Αχτσιόγλου στην πρωτιά της Αττικής
H Έφη Αχτσιόγλου.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί ένα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Μπορεί τα επίσημα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζουν με το «Γεφύρι της Άρτας», αφού οι πολιτικοί συντάκτες τα περιμένουν εδώ και τρεις ημέρες, ωστόσο όλα δείχνουν πως η «μάχη» για την πρωτιά στη σταυροδοσία της Αττικής έληξε με πρωτιά της Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως και αναμενόταν, η πρώτη των πρώτων σε σταυρούς υποψήφια για το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι μία νέα και δυναμική γυναίκα. Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δεν ανήκει σε καμία εσωκομματική τάση, εκλέγεται μπροστά από τη Ρένα Δούρου, που στηρίχτηκε από την «Κίνηση Μελών».

Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως η Έφη Αχτσιόγλου αποτελεί ένα από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ανέλαβε, ίσως, το κρισιμότερο πόστο στη «σκιώδη κυβέρνηση» του Αλέξη Τσίπρα, ούτε και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας της εμπιστεύτηκε προεκλογικά τη θέση του εκπροσώπου Τύπου.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν αλλαγές. Δεύτερη, όπως είπαμε, είναι η Ρένα Δούρου, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται ο δικηγόρος Διονύσης Τεμπονέρας, που είναι γιος του δολοφονημένου από τον οννεδίτη Καλαμπόκα, Νίκου Τεμπονέρα, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Θρίαμβος των προεδρικών και οι «χαμηλές πτήσεις» της «Ομπρέλας»