ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Οικονόμου στην Τουρκία: «Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα»

Αυστηρό μήνυμα Οικονόμου στην Τουρκία: «Αδιαπέραστη η ελληνική ασπίδα»
Μήνυμα Οικονόμου στην Τουρκία
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα για τις συνεχείς προκλήσεις, τονίζοντας ότι η Αθήνα απαντά με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό.

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η ελληνική «ασπίδα» είναι αδιαπέραστη.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι η Αθήνα απαντά στις προκλήσεις της Άγκυρας με σταθερή στρατηγική, γνώση και επαγγελματισμό. «Αποδεικνύουμε ότι όλη αυτή η τακτική (της Τουρκίας) να μας φοβίσει, τρομοκρατήσει, πανικοβάλει, δεν έχει αποδώσει.»

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «σαν έτοιμη από καιρό» να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στους ανιστόρητους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Τουρκίας οικοδομώντας παράλληλα σημαντικές συμμαχίες σε όλα τα διεθνή φόρα.

«Όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια – δεν είναι τυχαία η λέξη εμβέλεια, των απόψεών του θα συρρικνώνεται ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας (…) στο εξωτερικό συνεχώς θα αυξάνεται», σημείωσε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο έναντι της Τουρκίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην επιλογή ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας «ώστε να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να αποτρέψουν την οποιαδήποτε πρόκληση».

Τόνισε, μάλιστα, ότι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, συγκροτεί μια ασπίδα που είναι αδιαπέραστη και αυτό είναι κάτι που πρέπει «να το έχουν καλά στο μυαλό τους» στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμα:

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στην απόλυτη πολιτική εξαθλίωση

Frontex: Οι Τούρκοι παραβίασαν ελληνική περιοχή ευθύνης στη Σάμο

Παναγιωτόπουλος: Όχι σε κάθε εκδοχή επιθετικότητας και αναθεωρητισμού