ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας θέλει να «επουλώσει» τις «πληγές» των Πρεσπών

Ο Τσίπρας θέλει να «επουλώσει» τις «πληγές» των Πρεσπών
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κουμουνδούρου που να μην αναγνωρίζει πως η απόφαση του αρχηγού τους να λύσει το «Σκοπιανό», προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο κόμμα τους.

Τις εξορμήσεις στη Μακεδονία που «πληγώθηκε» από τη Συμφωνία των Πρεσπών και με τη σειρά της «πλήγωσε» στις εκλογές του 2019 τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που σήμερα επισκέπτεται την Πέλλα, μια βδομάδα μετά την περιοδεία του στις Σέρρες.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Κουμουνδούρου που να μην αναγνωρίζει πως η απόφαση του αρχηγού τους να λύσει το «Σκοπιανό», προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο κόμμα τους. Τα ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία κατά τη τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα του πολιτικού κόστους που εισέπραξε από τις Πρέσπες.

Παρά τη ζημιά που υπέστη το τότε κυβερνών κόμμα, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να θεωρεί την επιλογή του εθνικά ορθή και ωφέλιμη, υπερασπιζόμενος σε κάθε ευκαιρία τη συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Η αντίδραση των κατοίκων της Μακεδονίας, εκφράστηκε με τη μαζική ψήφο προς τη Νέα Δημοκρατία. Η Πειραιώς συμμετείχε στα συλλαλητήρια, τα στελέχη της στη Βόρεια Ελλάδα φόρεσαν τη ταμπέλα του «προδότη» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως θα εξέταζε την πιθανότητα να θέσει βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.

Εν τέλει, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετατράπηκε στον ισχυρότερο σύμμαχο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην προσπάθεια που καταβάλουν για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως φαίνεται, οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Η «κοροϊδία» -όπως τη χαρακτηρίζουν- της Νέας Δημοκρατίας προς τους μακεδόνες, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, προσφέρουν στην Κουμουνδούρου μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «επουλώσει» της «πληγές» που άνοιξαν με τις Πρέσπες.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει τις τελευταίες δύο εβδομάδες να περιοδεύσει σε νομούς της Μακεδονίας. Διότι από τη μία θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει ο ίδιος με τους ανθρώπους που «πληγώθηκαν» και από την άλλη να τους μεταφέρει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι στη Βόρεια Ελλάδα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ακρίβεια, αλλά και η μεγάλη ανεργία. Οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν σε πρώτο πλάνο την περιφέρεια και ειδικά τη Μακεδονία. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους μακεδόνες.

Όπως είναι λογικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιτεθεί στην κυβέρνηση και για τις υποκλοπές, αλλά και για τους πλειστηριασμούς. Άλλωστε, με την επιλογή του να επισκεφτεί τη συνταξιούχο δημοσιογράφο, Ιωάννα Κολοβού, που βρέθηκε τη Δευτέρα αντιμέτωπη με την έξωση από την πρώτη κατοικία της, την οποία έχασε πρόσφατα σε πλειστηριασμό, είχε σαφή συμβολισμό.

Ήθελε να αναδείξει πως στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εκείνοι που αρπάζουν την πρώτη κατοικία των πολιτών και από την άλλη η δύναμη που θα βάλει φραγμούς σε αυτή την πολιτική.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια στοχοποίηση της Ιωάννας Κολοβού

ΣΥΡΙΖΑ: Στο πλάνο η επιστροφή «Πάτσηδων» -Προτάσεις για ιδιωτικό χρέος

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα δώσετε τα ονόματα αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για το Predator;