ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για τις κάλπες

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η επικρατέστερη ημερομηνίες για τις κάλπες
Ποια είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές;
Intime News

Τα σενάρια για τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκλογές το 2023 στην Ελλάδα «φουντώνουν» συνεχώς.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές αφού όπως φαίνεται το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση και μάλιστα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου. Ωστόσο να σημειωθεί ότι οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί από το Μαξίμου.

Οι ίδιες πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντός Μαΐου.

Αυτό θα συμβεί, διότι χρειάζονται να πραγματοποιηθούν κάποιες διαδικασίες μετά το πέρας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, όπως οι διερευνητικές εντολές αλλά και το νέο άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.

Παράλληλα, το σενάριο για δεύτερες εκλογές εντός Μαΐου ενισχύεται και από το γεγονός ότι η έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει οριστεί για τις αρχές Ιουνίου.

Δημοσκόπηση MARC: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία κρατά την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ», η Νέα Δημοκρατία καταγράφει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 32,5% με άνοδο 0,5% από τη μέτρηση στα τέλη του Νοεμβρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24,6% και αύξηση 0,6%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με μείωση από το 11,3% στο 10,2%, το ΚΚΕ σταθερό με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,0% από 4,1% και το ΜεΡΑ25 επίσης σταθερό στο 3%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά στην αναγωγή επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 33,4%, ΣΥΡΙΖΑ 25,3%, ΠΑΣΟΚ 10,5%, ΚΚΕ 5,8%, Ελληνική Λύση 4,1% και ΜεΡΑ25 3,1%.

Σχετικές ειδήσεις