ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή – Η πρώτη της δήλωση μετά την απόφαση

Εύα Καϊλή
Εύα Καϊλή

Κατηγορηματικά συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση Qatar Gate, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη.

Στη φυλακή θα παραμείνει για ακόμη έναν μήνα η Εύα Καϊλή για την υπόθεση του Qatar Gate, σύμφωνα με την απόφαση των Αρχών του Βελγίου, με τους δικηγόρους της να μην κάνουν έφεση στην απόφαση.

Σύμφωνα με το Open, σε δήλωσή της μετά τη νέα απόφαση παραμονής της στη φυλακή, η Εύα Καϊλή αναφέρει: «Κομμάτια να με κάνουν, δεν θα παραδεχθώ ποτέ κάτι που δεν έκανα».

Όπως ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα. Στην περίπτωση, όμως, που οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ασκούσαν έφεση κατά της απόφασης μέσα σε διάστημα 24 ετών, η ευρωβουλευτής θα παρουσιαζόταν ενώπιον του εφετείου μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Καταγγέλλει βασανιστήρια αιώνα στην Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλη - κατά τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο - όσο και να ψάξουν όσα βασανιστήρια και να της κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί κάτι που δεν έκανε. «Η Εύα Καϊλή είναι αθώα», επανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες της πελάτισσάς του για βασανιστήρια ξεκαθάρισε ότι «δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται». Όπως τόνισε: «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11/1 προς Πέμπτη, 12/1 ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές, διατάχθηκε να μείνει όλο το βράδυ στο κελί της Αστυνομίας. Εκεί έζησε σκηνές που θυμίζουν εξπρές μεσονυχτίου. Της βγάζουν το παλτό και εκείνη λέει κρυώνω, ζητά κουβέρτα, δεν της έδωσαν, της άφησαν τα φώτα ανοιχτά όλη τη νύχτα. Είχε περίοδο, και δεν την άφηναν να καθαριστεί».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Star, επανέλαβε τις καταγγελίες για τα βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή. Τις καταγγελίες για «βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή» είχε κάνει και αμέσως μετά την απολογία της στις Αρχές του Βελγίου.

«Αυτά συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες»

«Δεν πρόκειται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει διαπράξει», επανέλαβε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Επιπρόσθετα, κατήγγειλε ότι η κυρία Καϊλή ήταν για 16 ώρες σε ένα κελί στην Αστυνομία, με κρύο, ενώ ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν. «Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στις Βρυξέλλες.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή μίλησε για πράγματα που «συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες». «Από το βράδυ της Πέμπτης (12/1) είχαν κόψει την πρόσβασή της στο τηλέφωνο και δεν της έδιναν το δικαίωμα να μιλήσει ούτε με τον ίδιο της τον δικηγόρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος και συνέχισε: «Πρόκειται σαφώς για μία πολιτική απόφαση η μεταχείριση αυτή στην Εύα Καϊλή, καθώς μέσω αυτής θέλουν να "ξεπλυθούν" τα λόμπι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μην ξεχνάτε πως είναι η μοναδική που δεν έχει δηλώσει ενοχή για αυτή την υπόθεση».

«Χαραμάδα ελπίδας άφησε ο εισαγγελέας»

Πάντως, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, «θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη κατά σειρά ακρόαση, εκεί πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα αφού άφησε μια χαραμάδα αισιοδοξίας ο εισαγγελέας». Επιπλέον ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο εισαγγελέας περιορίστηκε να πει ότι είναι επικίνδυνο «να καταστραφούν έγγραφα» αν αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει μια επικοινωνία με τον Αντόνιο Παντσέρι».

Η απόφαση για την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Στην απόφαση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.

Σχετικές ειδήσεις

Δημητρακόπουλος: Η Εύα Καϊλή δεν θα κάνει έφεση - Έζησε σκηνές που θυμίζουν εξπρές του μεσονυχτίου

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για το Qatar Gate