ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος καλό – όλα καλά με Πατούλη: Το παρασκήνιο της απόφασης του νυν περιφερειάρχη

Τέλος καλό – όλα καλά με Πατούλη: Το παρασκήνιο της απόφασης του νυν περιφερειάρχη
Intime/Φωτογραφία Αρχείου

Κι εκεί που κάποιοι νόμιζαν ότι η Περιφέρεια Αττικής θα μετατραπεί σε εσωκομματική περιπέτεια της ΝΔ, ο Γιώργος Πατούλης αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του γυρίζοντας όλο το σκηνικό

Η απόφαση του Γιώργου Πατούλη να συστρατευτεί με την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην Περιφέρεια της Αττικής και δείχνει ότι ακόμα και στα δύσκολα η ΝΔ βρίσκει τον τρόπο να λειάνει καταστάσεις και να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες ακολουθώντας την γραμμή και το συμφέρον της παράταξης.

Ο πρώτος που έστειλε το μήνυμα χθες το πρωί ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος αφού ανακοίνωσε την επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής, ζήτησε επί της ουσίας από τον Γιώργο Πατούλη να μην βγει στο… αντάρτικο, λέγοντας:

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού και του κόμματος. Και, βέβαια, οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, με τον κ. Πατούλη, μετά από διαβουλεύσεις και με τους συνεργάτες του, να μην σηκώνει το γάντι κόντρα στην απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου και να επιλέγει την οδό της απόσυρσης. Ο Γιώργος Πατούλης κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε να συστρατευτεί με το κόμμα του και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παύλο Μαρινάκη διευκρινίζοντάς του ότι «ήμουν, είμαι και θα είμαι με την παράταξη».

Στην δημόσια δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης ήταν ξεκάθαρος: «Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» τονίζει ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ για τον ίδιο δεν αποτελεί «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης δηλώνει περήφανος για το εν εξελίξει έργο στην Αττική. «Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», αναφέρει ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Τα δεδομένα πλέον αλλάζουν για την περιφέρεια Αττικής και για τη ΝΔ παρά το γεγονός ότι αρκετοί βιάστηκαν να κάνουν εκτιμήσεις και να μιλήσουν για εσωτερικό πρόβλημα στην Πειραιώς… Όπως λένε γαλάζια στελέχη η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει νέα δυναμική στη ΝΔ με κεντρικό στόχο την συσπείρωση και τη συστράτευση όλων στον αγώνα για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικές ειδήσεις