ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1 στους 2 Ελληνες: Πέφτει η κυβέρνηση Σαμαρά, έρχεται ο Τσίπρας!

1 στους 2 Ελληνες: Πέφτει η κυβέρνηση Σαμαρά, έρχεται ο Τσίπρας!

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSBOMB.GR

Political x-ray Δεκεμβρίου - Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγύριζε την εξασφάλιση της δόσης, ο λαός της γυρνούσε την πλάτη: «Δε σας πιστεύουμε ότι αυτά ήταν τα τελευταία μέτρα. Θα πάρετε κι άλλα και θα πέσετε»!

ΤΟΥΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Η κυβέρνηση Σαμαρά δε θα μακροημερεύσει. Θα πέσει, θα γίνουν εκλογές και επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πεπεισμένοι για αυτό είναι οι μισοί Ελληνες που απάντησαν στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης, Alco, για λογαριασμό του newsbomb.gr. Συγκεκριμένα, το 48% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι σχεδιασμοί της τρικομματικής κυβέρνησης δε θα «βγουν» και ότι –παρά τις μεγαλόστομες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις- θα υποχρεωθεί να πάρει νέα μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα είναι, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση newsbomb political x-ray by alco Δεκεμβρίου, και η ταφόπλακα για τη σημερινή κυβέρνηση. Η λαϊκή αντίδραση θα είναι, αυτή τη φορά, τόσο σφοδρή που θα ρίξει την κυβέρνηση και ο τόπος θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, στις οποίες θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

slide5

Το βαρύτατο κλίμα για την κυβέρνηση Σαμαρά, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr, κινείται στα όρια του μη αναστρέψιμου, δεδομένου ότι η έρευνα διενεργήθηκε στη –θεωρητικά- ευνοϊκότερη για αυτή περίοδο, αμέσως μόλις είχε εξασφαλιστεί η νέα δόση. Για να γίνει κατανοητό: την ώρα που οι κύριοι Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος και Κουβέλης πανηγύριζαν για τη «μεγάλη επιτυχία» τους, ο ελληνικός λαός τους γύριζε την πλάτη. Ενας στους δύο Ελληνες τους έλεγε: «Δε σας πιστεύουμε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Ούτε και αυτή η δόση θα λύσει το πρόβλημα, σε λίγους μήνες θα είμαστε στην ίδια θέση και θα μας “ξεφουρνίσετε” τα νέα, ακόμη σκληρότερα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε “για να μην πεινάσουμε”. Ε, ως εδώ και μη παρέκει».

Το γεγονός ότι ένας στους δύο Ελλήνες θεωρεί πως το κυβερνητικό σχέδιο δεν «βγαίνει», ότι μας κοροϊδεύουν όταν μας λένε ότι (και) αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, ο κόσμος θα αντιδράσει, η κυβέρνηση θα πέσει και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό. Αφενός, ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και τα υψηλότερα ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πρόθεση ψήφου. Ξεπερνά ακόμη και το άθροισμα των ποσοστών του κόμματος με αυτά «συγγενών» κομμάτων. Το αποτέλεσμα καθίσταται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν συγκριθεί με το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι «τώρα που πήραμε τη δόση, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της και θα ολοκληρώσει την τετραετία». Λιγότεροι από ένας στους τέσσερις (24%)…

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ «ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ» ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!

slide6

Ισως, όμως, το πιο εντυπωσιακό εύρημα της νέας έρευνας της Alco για το newsbomb.gr είναι ότι ακόμη και ένας στους τέσσερις (23%) ψηφοφόρους της Ν.Δ. πιστεύει ότι «τετέλεσται» η κυβέρνηση Σαμαρά! Ενδεικτικό του πλήρους αδιεξόδου στο οποίο έχει φέρει τον εαυτό της η τρικομματική είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε αυτούς που ψήφισαν το κόμμα του πρωθυπουργού –μόλις το φετινό καλοκαίρι!- ότι έχει μέλλον η ίδια και, βέβαια, αδυνατεί να πείσει ότι έχει μέλλον ο τόπος υπό τη δική της διακυβέρνηση… Αλλά και από την αντίθετη πλευρά να το δει κανείς, δύσκολα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο σκούρα για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, αφού –όπως καταγράφει η έρευνα της Alco για το newsbomb.gr- μόνον οι μισοί Ελληνες που ψήφισαν Ν.Δ. το καλοκαίρι πιστεύουν σήμερα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία!

Αντίθετα, τεράστια συσπείρωση για μη προεκλογική περίοδο παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τρεις στους τέσσερις (74%) έχουν συνειδητοποιήσει ότι πέφτει η κυβέρνηση Σαμαρά και έρχεται αυτή του Τσίπρα.

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ, ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ»

slide3_new

Στο ίδιο πλαίσιο, η έρευνα που δημοσιεύει το newsbomb.gr καταγράφει την ξεκάθαρη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι σε καμία περίπτωση τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες δεν πρόκειται να είναι τα τελευταία. Επτά στους 10 Ελληνες (67%) θεωρούν ότι οι κυβερνώντες μας κοροϊδεύουν όταν ισχυρίζονται το αντίθετο και πως, στην ουσία, η εξασφάλιση της δόσης δε θα έχει κανένα πρακτικό, θετικό αντίκρισμα για τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, τείνει στο… μηδέν το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν ότι «σωθήκαμε», πως μετά τη δόση έρχεται πλέον η πολυπόθητη ανάπτυξη και η βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Συγκεκριμένα, την απάντηση αυτή επιλέγει μόλις το 6% των ερωτηθέντων. Επίσης, ένας στους πέντε Ελληνες (21%) εμφανίζεται να κρατά στάση αναμονής, θεωρώντας ότι η εξασφάλιση της δόσης δεν έκρινε τίποτα, αλλά οι εξελίξεις στο εξής θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις της χώρας μας και τη στάση των δανειστών μας.

«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ»

slide4

Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία του κόσμου είναι αρνητική στον πολύσυζητημένο ανασχηματισμό. Τέσσερις στους 10 Ελληνες (39%) θεωρούν ότι, τώρα που πήραμε τη δόση, είναι ώρα για δουλειά και όχι για ανασχηματισμούς. Τρεις στους 10 Ελληνες (30%), από την άλλη πλευρά, θεωρούν ότι κάποιοι υπουργοί δεν «τραβάνε» και πως πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. Εξίσου μεγάλο είναι, πάντως, και το ποσοστό των Ελλήνων (31%) που δεν ενδιαφέρονται για το αν ο Σαμαράς θα κάνει ή όχι ανασχηματισμό και επιλέγουν την απάντηση «δεν ξέρω/δεν απαντώ», προφανώς γιατί τα τεράστια προβλήματα της καθημερινότητάς τους δεν τους επιτρέπουν την «πολυτέλεια» να ασχολούνται με τα… άγχη του Μαξίμου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ:

ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ:

NEWSBOMB.GR

ΤΥΠΟΣ:

ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)

ΔΕΙΓΜΑ:

1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:

TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:

ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

ΧΡΟΝΟΣ:

10-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.

Διαβάστε επίσης τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της alco για το newsbomb.gr:

8 στους 10 Ελληνες: υπηρέτης των πολυεθνικών η τρόικα!

65% των Ελλήνων: Να δικαστεί ο Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο!

2 στους 3 Ελληνες: Τα μέτρα δεν θα τελειώσουν ποτέ!

Εκλογές Ιουνίου: «Ιδανικός» ο Σαμαράς, «χρήσιμος» ο Τσίπρας

ΠΑΣΟΚ: Πετάξτε έξω Θόδωρο-Γιώργο-Μόσιαλο!

«Μπορούμε και μόνοι μας!»

«Αγκελα, μην πατήσεις το πόδι σου στην Ελλάδα!»

1 στους 3 Έλληνες: Ναι, θα τους πετούσα γιαούρτια!

«Όχι» στα φάρμακα-δολοφόνους λένε 2 στους 3 Ελληνες

3 στους 4 Ελληνες: «Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»!

8 στους 10 Ελληνες: «Ξεπούλησε την εθνική μας κυριαρχία ο Παπανδρέου»!

NEWSBOMB.GR & ALCO: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «POLITICAL X-RAY»

Με τη δημοσίευση της σημερινής δημοσκόπησης, το newsbomb.gr και η εταιρεία δημοσκοπήσεων alco εγκαινιάζουν μια μεγάλη συνεργασία. Πιστό στη δέσμευσή του να φέρνει τη φωνή του Ελληνα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το newsbomb.gr συνεργάζεται με μια από τις παλιότερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την alco, η οποία θα διενεργεί κάθε μήνα μια έρευνα κοινής γνώμης αποκλειστικά για λογαριασμό του ενημερωτικού portal που εσείς έχετε φέρει στην κορυφή.

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα κάνει -κάθε μήνα- τη φωνή του Ελληνα, πρωτοσέλιδο. Θα καταγράφει, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τη δική σου φωνή και θα στέλνει τα δικά σου μηνύματα προς την εξουσία και προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς «στρογγυλεμένες» ερωτήσεις, όπως τα συζητάμε μεταξύ μας στο δρόμο, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα γράψει. Για να μη μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία «δεν ήξερα, δεν άκουσα».

Το newsbomb.gr «political x-ray» by alco θα δημιουργήσει, κάθε μήνα που περνάει, ένα πολύτιμο αρχείο, στο οποίο θα καταγράφονται οι απόψεις του ελληνικού λαού για τα πάντα και τους πάντες.

Ραντεβού. Εδώ. Κάθε μήνα. Κάθε μέρα. Για να μαθαίνεις αμέσως ό,τι σκάει.

like3

Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog του Γ. Ε. Χριστοφορίδη στο twitter!

gchristof
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog του
    Γ. Ε. Χριστοφορίδη
    επικοινώνησε με το