ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Όχι» σε νέα μέτρα

Βενιζέλος: «Όχι» σε νέα μέτρα

Συνάντηση με την τρόικα έχει αυτή την ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα πιέσει για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν από χθες σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς που συναντούν την τρόικα, με το υπουργείο Εσωτερικών και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτό ακριβώς συζήτησε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, να υπάρξει δηλαδή μεγαλύτερη πίεση από όλες τις πλευρές προς την τρόικα για να εγκριθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Αυτό που θα πει στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Βενιζέλος, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο, δηλαδή να καλυφθούν τα κενά και να υπάρχει και χρόνος.

Το άλλο ζήτημα που αναμένεται να θέσει ο κ. Βενιζέλος είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα μεγαλώσουν την ύφεση και θα τονίσει ότι αυτό είναι και βασικό στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα αναφερθεί και στο θέμα της ανεργίας και θα ζητήσει να αυξηθούν όσο γίνεται τα κονδύλια, στο θέμα της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας κάτι που σημαίνει ρευστότητα στην αγορά. Ακόμη, θα ξαναθέσει το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς όπως λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ «μπήκαμε στον Ιούλιο και ακόμα δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στα υψηλά επιτόκια που πρέπει να μειωθούν για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να δανειστούν στην πραγματική οικονομία και θα ζητήσει να μειωθεί το κόστος ενέργειας για τις βιομηχανίες.