ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκθέσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο

«Οι πρόσφατες εκθέσεις ΔΝΤ και Κομισιόν ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο το αδιέξοδο της ασκούμενης πολιτικής και την παράταση του μαρτυρίου και των δοκιμασιών που υπομένει τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νέα έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι «κίνδυνοι» για τη βιωσιμότητα του χρέους, χρηματοδοτικό κενό 10,9 δισ. ευρώ και δημοσιονομικό «άνοιγμα» 4,3 δισ. ευρώ συνθέτουν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα, διαλύοντας οριστικά τη μυθιστορηματική αφήγηση του κυβερνητικού success story, ανοίγοντας το δρόμο για τη λήψη νέων και επέκταση των υφιστάμενων δυσβάστακτων μέτρων που έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Τα πρώτα νέα μέτρα έγιναν ήδη γνωστά και αφορούν την επέκταση της «έκτακτης» εισφοράς μέχρι το 2016, ενώ προοιωνίζεται η παράταση της επιβολής του «χαρατσιού» μέσω της ΔΕΗ και το επόμενο έτος».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρη η ταξική προσήλωση και στόχευση της κυβέρνησης και της τρόικας, καθώς, όπως επισημαίνει «οι Εκθέσεις ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν με ιδεοληπτική εμμονή αύξηση των βαρών στα γνωστά υποζύγια (μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες) με ταυτόχρονη ελάφρυνση στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι η ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και της δικομματικής κυβέρνησης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία της κοινωνίας και ότι αποτελεί μονόδρομο η πτώση της κυβέρνησης που θα επιβάλλει ο λαός, μέσω των εκλογών. Όπως σημειώνεται, η λύση είναι «η κυβέρνηση της Αριστεράς που με την ενεργή συμμετοχή των κινημάτων θα καταργήσει το μνημόνιο της καταστροφής, θα επιβάλει την απαιτούμενη αλλαγή πολιτικής και θα επαναφέρει την ελπίδα και την αισιοδοξία στο σύνολο του ελληνικού λαού».