ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Βενιζέλου από ΠΑΣΟΚ!

Παραίτηση Βενιζέλου από ΠΑΣΟΚ!

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιβεβαιωμένη δημοσκοπική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ

«Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να αντέξει την ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ, κάτω από την ηγεσία του, θα πάρει εξευτελιστικά ποσοστά στις ευρωεκλογές και θα κινδυνεύσει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή». Η φράση αυτή αποδίδεται από την εφημερίδα NEWSBOMB σε στενό συνεργάτη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό την κακή διάθεση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας, παρά τις «ενέσεις», που γίνονται από συγκεκριμένα κέντρα για να διατηρηθεί η κυβερνητική σταθερότητα.

Η τάση δείχνει περαιτέρω αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα με δεδομένη και την επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Τον υπονομεύουν ΓΑΠ-Σημίτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της NEWSBOMB, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις. Διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ελπίδες ανάκαμψης και ότι ο ίδιος υπονομεύεται τόσο από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ όσο και από τον κ. Κώστα Σημίτη.

Έχει επίσης διαπιστώσει ότι ηγείται μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, της οποίας το 1/3 κινείται αυτόνομα χωρίς να τον υπολογίζει. Υπάρχουν βουλευτές που έχουν προσωπικές στρατηγικές και δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές, που έχουν συμφωνηθεί από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Βλέπει επίσης ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον έχει στοχοποιήσει για την υπόθεση των υποβρυχίων και ότι ο Σύριζα είναι αποφασισμένος να «σηκώσει» το θέμα όλο το προσεχές χρονικό διάστημα.

Την οριστικοποίηση των αποφάσεων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιτάχυνε η άρνηση του κ. Φώτη Κουβέλη να ανταποκριθεί στο κάλεσμα συνεργασίας που του απηύθυνε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της NEWSBOMB, ο κ. Βενιζέλος δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί έναν πολιτικό εξευτελισμό οδηγώντας το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Γνωρίζει ότι σε μία τέτοια περίπτωση, θα φορτωθεί, εξ ολοκλήρου,τις ευθύνες για την εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την εξαφάνισή του από τον πολιτικό χάρτη, κάτι που δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση.

Πώς προετοιμάζει την «ηρωϊκή έξοδο»

Στις αρχές του 2014, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο θαύμα που να συνιστά θεαματική βελτίωση των πολιτικών συνθηκών αλλά και της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει, σύμφωνα με τη NEWSBOMB, να προχωρήσει σε μία θεαματική κίνηση. Αυτό εκτιμούν οι δικοί του συνεργάτες στη Χαριλάου Τρικούπη, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Λένε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός ιδρυτικού συνεδρίου για τη δημιουργία μίας νέας μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης. Θα καταστήσει μάλιστα σαφές ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την ηγεσία αυτής της νέας παράταξης.

Με τον τρόπο αυτό θεωρεί ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά του από το σύνολο της Κεντροαριστεράς και θα του πιστωθεί πολιτική γενναιότητα και ανιδιοτέλεια.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αν η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου θα σημαίνει και την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί, τώρα, τον κ. Βενιζέλο.

Η υστεροφημία του, η ρεαλιστική ανάλυση της πραγματικότητας αλλά και ο απεγκλωβισμός του από μία καταστροφική και αδιέξοδη πορεία, ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο κ. Βενιζέλος πήρε τις αποφάσεις του. Και φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχωρεί από την πολιτική. Κάθε άλλο. Θα είναι ενεργός πολιτικά, επιλέγοντας ο ίδιος το ρόλο που του ταιριάζει.

Εκτιμά ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα είναι απελευθερωμένος πολιτικά, θα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα και συνδετικό κρίκο των αστικών δυνάμεων της χώρας που θα σταθούν απέναντι στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνοι ελιγμοί Βενιζέλου, για να μην παραπεμφθεί!

Καρέ καρέ το ναυάγιο των Ναυπηγείων

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν την κυβέρνηση

ΠΑ - ΣΟΚ: Οι τελευταίες ημέρες του Ευάγγελου Βενιζέλου