ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία περικοπή στις αποδοχές τους αποφάσισαν οι βουλευτές (vid)

Καμία περικοπή στις αποδοχές τους αποφάσισαν οι βουλευτές (vid)

Προνόμια-πρόκληση συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι βουλευτές με κάθε έναν από τους 300 βουλευτές να στοιχίζει καθημερινά στον Έλληνα φορολογούμενο έως και 556 ευρώ, περισσότερα δηλαδή από ένα βασικό μισθό, ενώ οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για την διάσωση της χώρας και αναζητούν δουλειές των 400 ευρώ.

Ο βουλευτής εισπράττει καθαρά 5.705 ευρώ μισθό κάθε μήνα και εξτρά περίπου 300 ευρώ για την συμμετοχή του στις Επιτροπές. Το ποσό τριπλασιάζεται με όλες τις πληρωμένες παροχές και μπορεί να φθάσει τα 17.235 ευρώ και μάλιστα το εισόδημα του έως και 65.000 ευρώ είναι αφορολόγητο.

Παρά τις συνεχείς τους αναφορές στο λαό που περνάει δύσκολα, οι βουλευτές δεν αποφάσισαν περικοπές στις αποδοχές τους... και αναλώθηκαν μόνο σε φλυαρίες και ειδικά την ώρα της συζήτησης του θέματος στη Βουλή ... «περιορίστηκαν» στην πλήρη ...σιγή.

Μεϊμαράκης: «Όποιος δεν θέλει ...στο λογιστήριο!»

«Όποιος δεν θέλει να την εισπράξει, ας πάει στο λογιστήριο», ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην κριτική που δέχεται τις τελευταίες ημέρες για το γεγονός, ότι στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2014 οι βουλευτικές αποζημιώσεις δεν έχουν μειωθεί ούτε ένα ευρώ.

«Αν κάποιος από εσάς το θέλει μπορεί από μόνος του να απαρνηθεί όποια προνόμια, να δώσει μία εντολή στο λογιστήριο να παρακρατηθεί το υπόλοιπο και να δοθούν σε κάποιες οργανώσεις... Δεν είδα πουθενά ότι με το ζόρι πρέπει να τα εισπράξετε αυτά, προς τι αυτή η υποκριτική στάση;» διερωτήθηκε ο Ευ. Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας «απαραίτητα εργαλεία» τα προνόμια των βουλευτών.

Σε ότι αφορά στο αφορολόγητο, ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι ο λόγος ύπαρξης του είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων για να δικαιολογούν τα έξοδά τους.

Στη συζήτηση προϋπολογισμού της Βουλής, που διεξάγεται σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα λόγω και των πρόσφατων δηλώσεων του βουλευτή της ΝΔ κ. Τζαμτζή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις διαφωνίες τους, ζητώντας επιπλέον περικοπές έστω και για συμβολικούς λόγους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνουν θετική ψήφο, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Οι πολίτες «σφυροκοπούνται» και οι βουλευτές καλοπερνούν (vid)