ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με εντολή Σαμαρά, τέλος τα προνόμια βουλευτών που παρανομούν

Με εντολή Σαμαρά, τέλος τα προνόμια βουλευτών που παρανομούν

Διάταξη σύμφωνα με την οποία βουλευτές θα χάνουν όλα τα προνόμιά τους στην περίπτωση που υποπίπτουν σε αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, επεξεργάζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Με αφορμή την σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη ο οποίος δεν δίστασε να πλαστογραφήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για να μην πληρώσει την εφορία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, να επεξεργαστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) θα στερούνται όλων των προβλεπομένων ατελειών και προνομίων τους, που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα, στην περίπτωση που διαπράττουν αδικήματα όπως, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, απάτη κ.α.

Το περιστατικό με τον Μιχάλη Λιάπη

Ο πρώην υπουργός οδηγούσε στη Λεωφόρο Αρτέμιδος, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον σταμάτησαν, γιατί είχε παραβιάσει το STOP.

Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το τζιπ του κ. Λιάπη, μάρκας "Volkswagen Touareg", έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας καθώς οι συγκεκριμένες πινακίδες είχαν κατατεθεί στην Εφορία.

Εκτός αυτών, όμως, το αυτοκίνητο ήταν επίσης ανασφάλιστο και ο ίδιος δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης!

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, ενοχλημένος σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο, φέρεται να είπε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που κάλεσαν την τροχαία: «Εχω κάνει αυτοσχέδιες πινακίδες για να κάνω βόλτες».

Στη συνέχεια ο κ. Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Αγίας Παρασκευής και από εκεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου πήρε προθεσμία και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης (vid)

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη