ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ετοιμάζετε ριφιφί στη δημόσια περιουσία

Τσίπρας: Ετοιμάζετε ριφιφί στη δημόσια περιουσία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκεί και η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα δώσει τη «χαριστική βολή στη διαλυμένη από το μνημόνιο οικονομία» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων.

«Αυτό που ετοιμάζετε είναι ένα ριφιφί στην ιδιωτική περιουσία, στα μέσα παραγωγής του φτωχού και μικρομεσαίου αγρότη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ολοκληρώνεται ο κύκλος της υποτίμησης με μία πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας», ενώ έκανε έκκληση στους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «θα σας παρακαλούσα να μην γίνεται συνένοχοι στο έγκλημα, αλλιώς το ''καλό κουράγιο'' θα σας χρειαστεί».

Και πρόσθεσε: «Κάνω έκκληση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών, να σταματήσει αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ της φτωχοποίησης, αλλά και να σταματήσει το κρυφτούλι που παίζεται: "Διαφωνώ αλλά ψηφίζω", "αντισυνταγματικό αλλά ψηφίζω", "ψηφίζω με βαρειά καρδιά"...».

«Σπάτε το φράγμα» απέναντι στην απελπισία που είναι η ιδιοκατοίκηση, επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υπενθύμισε ότι κάποτε έλεγαν ότι η Αριστερά θα πάρει τα σπίτια και τις καταθέσεις, αλλά «σήμερα τα σπίτια και τις καταθέσεις τα παίρνετε εσείς, με τη διαφορά ότι ο υπουργός Οικονομικών στα νιάτα του είχε διαβάσει Λένιν. Όμως ο Λένιν μίλαγε για αναδιανομή από τους πλούσιους στους φτωχούς. Ο Γ. Στουρνάρας αξιοποιεί την γνώση του στον Λένιν για να κάνει αναδιανομή από τους φτωχούς στους πλούσιους και να πάρουν τα χωράφια οι τραπεζίτες, τα distress fund και τα κοράκια».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό, με αφορμή την διαρροή ότι ο κ. Σαμαράς δεν γνώριζε την διάταξη που επιβάλλει πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο.

«Ψάχνει να βρει επικοινωνιακά τρόπο να κρυφτεί ο Α. Σαμαράς με την δικαιολογία ότι δεν ήξερε», είπε και πρόσθεσε ότι «προτίμησε να δημιουργήσει την εικόνα μπάχαλου, ότι άλλοι νομοθετούν και αυτός σέρνεται, παρά να πάρει την ευθύνη». Αντί να αποσύρει την διάταξη αυτή ο Γ. Στουρνάρας υπόσχεται απλώς ότι τα βάλει χαμηλά επιτόκια, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών «οδηγεί σε επικοινωνιακό Βατερλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Διαβάστε επίσης:

Δεν αποσύρεται η επίμαχη διάταξη για τα πρόστιμα

ΤΩΡΑ: Καταψήφισε ο Βύρων Πολύδωρας