ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βουδούρης διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδώνει» η υποψηφιότητά του

Ο Βουδούρης διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδώνει» η υποψηφιότητά του

Αμηχανία και προβληματισμό προκαλεί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Κουμουνδούρου για μια ακόμη φορά δείχνει διχασμένη και ουδείς προς το παρόν γωρίζει ποια θα είναι η τελική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες να προχωρήσει με τον κ. Βουδούρη επιβεβαιώνοντας το «άνοιγμα» προς όλα τα κόμματα, ακόμα και σε αυτούς που ψήφισαν μνημόνια.

Στην πραγματικότητα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» διαφωνεί με την λογική διεύρυνσης του κόμματος αν αυτή δεν είναι αποκλειστικά προς τα αριστερά.

Ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, με δήλωσή του υπό τον τίτλο «η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα» επικύρωσε την υποψηφιότητά του, σημειώνοντας πως η σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκε θετικά από την «Κοινωνία Πρώτα» όπου ανήκει και τον ίδιο προσωπικά, μιλώντας και εκείνος για ένα βήμα προς «μία ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυκλοφόρησε το απόγευμα της Δευτέρας non paper με δήλωση από τον κ. Βουδούρη, γεγονός που φανερώνει τη στήριξη της υποψηφιότητας από την ηγεσία του κόμματος.

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Σπάρτης «Ελλάδα TV», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, έστελνε το δικό του μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, «αδειάζοντας» τρόπον τινά τον Δημήτρη Στρατούλη από το Αριστερό Ρεύμα που είχε νωρίτερα αφήσει να εννοηθεί πως εφόσον προκύψει από τη συζήτηση ότι δεν είναι η σωστή επιλογή για το κόμμα -κάτι που πρεσβεύει το Αριστερό Ρεύμα- ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα Βουδούρη όπως και εκείνη του Θεόδωρου Καρυπίδη στην Δυτική Μακεδονία, από το πρόσωπο του οποίου απέσυρε την στήριξή του πριν από λίγες ημέρες.

Στο μεταξύ, η φωτογραφία του στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Νίκου Παππά με τον Οδυσσέα Βουδούρη χθες το βράδυ, στο περιθώριο εκδήλωσης της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» του Νίκου Κοτζιά, έστειλε και αυτή το «συμβολικό» της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Βουδούρης: Κατανοώ τον «έντονο εσωκομματικό διάλογο» στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ την είδηση περί παραίτησης Βουδούρη