ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας στο Παρίσι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας στο Παρίσι

Η πρώτη πράξη της θεατρικής παράστασης «η Ελλάδα είναι εντός στόχων» παίχθηκε σήμερα το απόγευμα με επιτυχία στο Παρίσι, εκεί όπου ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ).


Ο υπουργός εξωτερικών παρουσίασε τα πρώτα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το επτάμηνο του 2014, με τις πληροφορίες να λένε πως οι τροϊκανοί του απάντησαν πως η χώρα μας βρίσκεται εντός των στόχων που είχαν τεθεί.

Το ρεπορτάζ του Newsbomb φαίνεται πως έχει στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, αφού τα μέλη της τρόικα και του ΔΝΤ σχεδόν αποθέωσαν τον έλληνα υπουργό οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διαρρεύσει η επιτυχία του μοντέλου κυβέρνησης που εφαρμόζεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε στους εταίρους μας πως ο ελληνικός λαός έχει υποστεί θυσίες που δε θα πάνε χαμένες, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι απέναντι (τρόικα).

Αύριο, Τετάρτη, τα μέλη της τρόικα θα υποδεχτούν και άλλους τέσσερις υπουργούς: Καταρχάς ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, θα ακολουθήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, Ιωάννης Βρούτσης και τέλος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την πλευρά της κυβέρνησης, στόχος της στο Παρίσι στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση που θα ακολουθήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Επιδίωξή της, επίσης είναι, να τεθούν εκτός της νέας αξιολόγησης θέματα που επιμένει η τρόικα τα οποία όμως κινδυνεύουν να κλυδωνίσουν την κυβέρνηση όπως: αλλαγές στις αποφάσεις για τις απεργίες και τις ανταπεργίες, καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πιέσεις για νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιδιώκει φοροελαφρύνσεις με μειώσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης (50%) και του Ειδικού Φόρου στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).

Η αλήθεια ωστόσο, ίσως και να απέχει πολύ από αυτά. Ίσως τελικά στο Παρίσι να γίναμε μάρτυρες μιας καλοστημένης «ταινίας» προκειμένου να πεισθεί ο λαός πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αγωνιστεί για αυτόν. Βλέπετε, έρχονται και εκλογές. Και σίγουρα ένα «μπράβο» από τους δανειστές ίσως αποτελέσει το καλύτερο «τονωτικό» για μια κυβέρνηση που παραπαίει...

Διαβάστε επίσης:

«Μαϊμού» η διαπραγμάτευση - Όλα για τα μάτια του κόσμου