ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπρα ντε φερ» Σαμαρά – Τσίπρα στη Βουλή

«Μπρα ντε φερ» Σαμαρά – Τσίπρα στη Βουλή

Ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού η σημερινή και το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει... κόκκινο στη Βουλή, αφού θα τοποθετηθούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους, με τους βουλευτές να ανταλλάσουν πυρά εκατέρωθεν.

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης περιμένουν πάντως με αγωνία την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να ακούσουν τις δεσμεύσεις τους σε σχέση με τις επαφές με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία κλίματος αστάθειας, ενώ θα συνδέσει αυτό το γεγονός με τις δυσκολίες στην διαπραγμάτευση.

Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει τα βήματα προόδου – που όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση – έχει κάνει η ελληνική οικονομία και θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απορρίψει τα σενάρια εκλογής προέδρου από την παρούσα Βουλή, θα τονίσει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν παράταση ζωής στην μνημονιακή κυβέρνηση και θα ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει επίσης και για το ξεφτισμένο success story της κυβέρνησης αλλά και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που θα καταλήξουν, όπως θα υποστηρίξει σε νέα επώδυνα μέτρα για τον λαό.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κυβερνητικός συνασπισμός να βγει ενισχυμένος, καθώς τα «σημάδια» δείχνουν ορισμένους από τους ανεξάρτητους βουλευτές να τον υπερψηφίζουν.

ΔΕΙΤΕ LIVE

Σχετικές ειδήσεις