ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Τώρα είναι η ώρα των ηγετών

Παπαδημούλης: Τώρα είναι η ώρα των ηγετών

Στη «ρεαλιστική» πρόταση -47 σελίδων- την οποία κατέθεσε η ελληνική πλευρά τη Δευτέρα (01/06/2015) καλούνται να ανταποκριθούν «ρεαλιστικά» οι εταίροι, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ευρωομάδας της Αριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Τώρα είναι η ώρα των ηγετών, να πάρουν την πολιτική ευθύνη» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ως «σταθερό, ήρεμο, αποφασισμένο και αισιόδοξο» περιέγραψε τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι κοντά, αρκεί η άλλη πλευρά να δείξει τον ίδιο ρεαλισμό που δείχνει η ελληνική πλευρά.

Η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπριελ Τσίμμερ, δήλωσε ότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα θα επηρεαστεί το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί το ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος -όπως είπε- ασκεί πίεση για να δημιουργήσει ένα παράδειγμα τιμωρίας και για τις άλλες χώρες, ενώ σημείωσε ότι αν το ΔΝΤ δεν αλλάξει συμπεριφορά, θα έχουμε καταστροφικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Η πολιτική της λιτότητας δεν βοηθά και θα οδηγήσει στο τέλος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην Ε.Ε, τόνισε. Ερωτώμενη αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η Γκάμπριελ Τσίμμερ είπε ότι δεν είμαστε και πολύ κοντά ακόμη, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σύντομα λύση.

Σχετικές ειδήσεις