ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Ομήρου με τον Κυρ.Μητσοτάκη

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Ομήρου με τον Κυρ.Μητσοτάκη

Με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ομήρου συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ. «Είμαστε για τα δύσκολα, έχουμε σειρά προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή και θα πρέπει οι εταίροι να στηρίξουν και την Ελλάδα και την Κύπρο», ανέφερε επίσης ενώ σχετικά με το κυπριακό έκανε λόγο για κλίμα ευφορίας και κάλεσε όσους εκφράζουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας η οποία σημείωσε δεν έχει δώσει δείγματα γραφής.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή που υποδέχεται τον κ. Ομήρου ως πρώτο επίσημο καλεσμένο με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ.

«Πράγματι αναφερθήκατε στις προκλήσεις. Θα επισκεφτώ την Κύπρο τη Δευτέρα όχι μόνο εθιμοτυπικά, αλλά από υποχρέωση συνείδησης για να ενημερωθώ από κοντά. Δεν πρέπει κανείς να παραβλέπει την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Παρά ταύτα δεν πρέπει να είμαστε απαισιόδοξοι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επισήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι στο μέσο μιας οικονομικής κρίσης. «Επισήμανα το γεγονός ότι η Κύπρος θα βγει από την κρίση και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει θυσίες για να βγει από το δίκτυο εξάρτησης», συνέχισε και μίλησε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

Για το προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα έχει λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις κάτι που ανέφερε και στον πρωθυπουργό, και πως και η Τουρκία έχει αναλάβει δεσμεύσεις που δεν τηρεί κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις