ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μπαράζ τροπολογιών για να «ξεκλειδώσει» η δόση

Βουλή: Μπαράζ τροπολογιών για να «ξεκλειδώσει» η δόση

Το βράδυ της Τετάρτης κατατέθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιχειρείται οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης - Τι προβλέπεται για ΕΚΑΣ, Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά μισθολόγια – Παζάρι μέχρι τελευταία στιγμή για τα «κόκκινα» δάνεια

Κυβερνητική πηγή προαναγγέλλει αίσιο τέλος, υποστηρίζοντας πως «σχεδόν κλείσαμε τα πάντα» επισημαίνοντας μάλιστα ότι τηρήθηκαν οι κόκκινες γραμμές τις οποίες έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δανειστές.

Οι τροπολογίες αφορούν θέματα αποκρατικοποιήσεων, του ΕΚΑΣ και των ειδικών μισθολογίων.

Το θέμα το οποίο παραμένει ανοιχτό αλλά εκφράζεται η κυβερνητική πεποίθηση ότι θα έχει διευθετηθεί έως αύριο αφορά στα «κόκκινα» δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου. Για το θέμα αυτό έγιναν σήμερα τηλεδιασκέψεις σε τεχνικό επίπεδο.

Με τη συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, κλείνει ουσιαστικά η αξιολόγηση και ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες -όπου απαιτηθεί- από τα εθνικά κοινοβούλια.

Τι προβλέπεται για το ΕΚΑΣ

Από 1η Ιουνίου και όχι από 1η Ιανουαρίου εφαρμόζονται τα νέα εισοδηματικά κριτήρια του ΕΚΑΣ, που οδηγούν σε περικοπή του επιδόματος για περίπου 80.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Δείτε την τροπολογία για το ΕΚΑΣ

Δείτε την τροπολογία για τον ΑΔΜΗΕ

Δείτε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα ειδικά μισθολόγια και τις διορθώσεις στον «κόφτη»

Δείτε την τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια

Σχετικές ειδήσεις