ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Πριν καταδικάσετε …. απαντήσετε»!!!!

Νίκος Νικολόπουλος: Πριν καταδικάσετε …. απαντήσετε»!!!!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος,στην μεταμεσονύκτια εκπομπή το βράδυ του Σαββάτου, που παρουσιάζει στο «kontrachannel κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους Δικαστές να απαντήσουν σε καταγγελίες και ερωτήματα, που φουντώνουν αντί να σβήνουν την «φωτιά», που έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος ήταν καλεσμένος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες και παρουσίασε στην κάμερα της εκπομπής «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;»’.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μάλιστα αποκάλυψε ότι πέρα από την εκτίμηση νομικών ότι : «Το αδίκημα ήταν αυταπόδεικτο και προκαλεί σοκ η εικόνα της απόφασης. Οι πολλές σελίδες είναι δακτυλογραφημένες. Η πιο κρίσιμη σελίδα, αυτή που έχει το σκεπτικό της απόφασης είναι γραμμένη στο χέρι αλλά με τρόπο που να είναι αδύνατη η ανάγνωση της, άρα και η διαπίστωση της βασιμότητας των λόγων αθώωσης των ισχυρών κατηγορουμένων».

Επίσης έδειξε πτυχία πλαστά που χρησιμοποιήθηκαν σε δίκες από μία «διάσημη» κυρία, την οποία η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε τοποθετήσει στην «βιτρίνα» της διαπραγμάτευσης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, δίπλα στην δικηγόρο Αμάλ – Κλούνει.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ακόμη την δράση κυκλώματος που έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει απόφαση ακόμα και απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δηλαδή του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ο Άρειος Πάγος προώθησε τη σχετική καταγγελία εντός 6 ημερών στο αρμόδιο ανακριτικό γραφείο και εκείνο χρειάστηκε όχι 2-3 μήνες αλλά 18 μήνες για να καλέσει τον καταγγέλλοντα να καταθέσει σε μία υπόθεση που σέρνεται υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι αυτονόητο ότι σε μια υπόθεση με πλαστογραφία απόφασης ανωτάτου δικαστηρίου θα έπρεπε να πέσει φως σε ελάχιστες ημέρες και πάντως να έχουν περάσει χειροπέδες στους κύριους από τους εντελώς προφανείς δράστες.

Ερωτήσεις στον Υπουργό Δικαιοσύνης από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος

«Μετά και από την εξαιρετικά αποκαλυπτική έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα «Corruption prevention in respect of members of parliament, judges and prosecutors», που δημοσιεύθηκε όπου και θίγεται το ζήτημα της διαφθοράς και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ο Τομέας Δικαιοσύνης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος συνέταξε σχετικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (4954/19.04.2016 – 5515/20.05.2016) και τις οποίες κατέθεσα στην Βουλή των Ελλήνων», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε και συνέχισε :

«Το θέμα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, ως ένα εκ των κυρίων ζητημάτων που άπτονται αυτής καθ’ αυτής της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, παραμένει διαρκές ζητούμενο και διακύβευμα, ακόμη και στις μέρες μας.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας κατά την συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των Κομμάτων αναφέρθηκε με έντονα τρόπο στο "κουκούλωμα" υποθέσεων μέσω της Δικαιοσύνης και για τις δυνατότητες που έχουν οι λογής άνθρωποι της εξουσίας και των διαδρόμων της εξουσίας στο "κουκούλωμα".

Επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας κ. Παππαγγελόπουλος κατήγγειλε πρώην Υπουργό να κρύβεται πίσω από τις ενέργειες της εισαγγελέως κ. Τσατάνη.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Πολάκη οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες θεωρούμε πως έχει καθήκον και υποχρέωση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής του να ζητήσουν να τους γνωστοποιήσουν ΠΑΡΑΥΤΑ αρμοδίως οι εποπτευόμενοι Δικαστικοί Λειτουργοί και οι Ενώσεις τους, εάν συσχετίζονται με συγγενική σχέση με εντολοδόχους ή νομικούς παραστάτες Τραπεζών, ώστε να δηλούν αμελητί και πάντως πριν την εκδίκαση των συναφών υποθέσεων ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΩΛΥΜΑ, ώστε να αυτοεξαιρούνται από τις σχετικές συνθέσεις!

Επίσης να ερευνήσουν και να ενημερώσουν την Βουλή πόσοι και ποιοι είναι οι Δικαστικοί Λειτουργοί, όλων των βαθμίδων και σε κάθε ξεχωριστή δικαιοδοσία και είδος διαφοράς (Διοικητική, Αστική, Ποινική) έχουν συγγενικά ή και στενά συνδεδεμένα μαζί τους πρόσωπα (πχ. τέκνα, γονείς, αδελφούς και αδελφές, εξ αγχιστείας κλπ) τα οποία έχουν έμμισθη σχέση με Τραπεζικά και πιστωτικά Ιδρύματα εν γένει;

Τέλος καλείται ο Πρωθυπουργός να ζητήσει, ως οφείλει να διαταχτούν από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, έλεγχοι εκείνων των περιπτώσεων που προκαλούν και συμβαίνουν χωρίς αιδώ, μπροστά στα μάτια των άναυδων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Πολιτών.

Mε έκπληξη ενημερωθήκαμε, τελευταία, ότι η Εθνική Τράπεζα συμπεριλαμβάνει στην λίστα με τις χρηματοδοτούμενες ενώσεις-σωματεία την «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων» με το ποσόν των 8000 € για το 2015.

Είναι δυνατόν να μην «σκανδαλίζονται» και να μην γεννώνται ερωτηματικά, από τέτοια γεγονότα, ιδιαίτερα σε εκείνους τους διαδίκους που έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες ως επενδυτές σε διάφορα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, (Ομόλογα ελληνικού Δημοσίου, Τραπεζικά Αξιόγραφα, Τραπεζοασφαλιστικά Προϊόντα Unit Linked, Συνεταιριστικές Μερίδες κλπ), καθώς και στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δυσχέρεια (προσωρινή ή οριστική) αποπληρωμής των δανείων τους, σκεπτόμενοι ότι -ενδεχομένως- μέλη συνθέσεων δικαστηρίων ενώπιον των οποίων εκδικάζονται (αλλά και επίκεινται να εκδικασθούν) χιλιάδες υποθέσεις τους… τελούν σε τέτοια συγγενική σχέση με νομικούς που είναι εκ των συμπαραστατών των Τραπεζών αντιδίκων τους ;

Και μάλιστα όταν, απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ ή απολογητική διάθεση, η ίδια η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τυγχάνει «δωρεάς» από την Εθνική Τράπεζα, εν έτει 2015, καθώς επίσης όταν η έκθεση αξιολόγησης της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά το πολιτικό σύστημα, χαρακτηρίζει κάποιους του Δικαστικού Σώματος ως τους πιο διεφθαρμένους Έλληνες»!!!