ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνικό μέρισμα: Έντονη αντίδραση Δένδια στη Βουλή - Τι απάντησε ο Τσακαλώτος

Κοινωνικό μέρισμα: Έντονη αντίδραση Δένδια στη Βουλή - Τι απάντησε ο Τσακαλώτος

Για «αντιθεσμική πρακτική που παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους», κατηγόρησε τη Δευτέρα (13/11/2017) τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το τηλεοπτικό του διάγγελμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα του 2017, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Η έντονη αντίδραση του κ. Δένδια εστιάστηκε στο ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή, και μάλιστα ενώ την ίδια ώρα στο κοινοβούλιο συζητείται οικονομικό νομοσχέδιο.

«Είναι πρωτοφανές, συνεδριάζοντος του κοινοβουλίου και μάλιστα επί θέματος αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ο πρωθυπουργός διάγγελμα επί θεμάτων οικονομικών και να αγνοεί το κοινοβούλιο» είπε ο κ. Δένδιας, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «άδειασε» με αυτό τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών.

«Αγνόησε συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο, παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών, της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «κάτι τέτοιο δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος».

Απαντώντας στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε σκωπτικά ότι «ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής» και προσέθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αλλαγή πολιτεύματος, επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα για το κοινωνικό μέρισμα».