Μητσοτάκης: Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Newsbomb

Μητσοτάκης: Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα

Μήνυμα ανανέωσης έστειλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα 44 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι το «γαλάζιο» κόμμα οφείλει να γίνει καλύτερο και να αλλάξει για να διαμορφώσει την κοινωνία που αξίζει στους Έλληνες  - «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα - Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά - Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθύνοντας κάλεσμα στην κεντροαριστερά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της Πειραιώς.

«Όραμά μου είναι κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να μπορούν να υλοποιούν ελεύθεροι το δικό τους όραμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Σήμερα είναι μαζί μας 150 συμπολίτες μας από το Μητρώο Στελεχών. Δεν ανήκαν στον κομματικό μηχανισμό και δεν είχαν σχέση με την πολιτική, αλλά εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι πολλοί εξ αυτών θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Παρουσιάζοντας το νέο λογότυπο του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Το καινούργιο λογότυπο μας είναι τόσο διακριτό, ώστε να ξεχωρίζει από κάθε άλλο. Και ταυτόχρονα, τόσο αφαιρετικό, ώστε να προβάλλουν επάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές τους ελπίδες και προσδοκίες».

Υπογράμμισε δε, πως επιμένει στην ανάγκη ενότητας στη βάση και της συνεννόησης στην κορυφή.

«Επιμένω στην κινητοποίηση του απλού πολίτη, που πρέπει, επιτέλους να βγει από το τέλμα της απογοήτευσης», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Για να συναντηθούμε όλοι στην ίδια διαδρομή που θα φέρει μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα (…). Το νέο σήμα της παράταξής μας σηματοδοτεί ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία και σε νέες ιδέες. Ένα κόμμα που θα ξαναφέρει τους νέους στην πολιτική. Ένα κόμμα που θα γράψει τις πρώτες σελίδες της νέας εποχής για την Ελλάδα. Η ΝΔ είναι κόμμα πραγματικά λαϊκό και προοδευτικό και θα υπηρετεί πάντα τις ανάγκες του έθνους».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα Μνημόνια, ο κ. Μητσοτάκης παρομοίασε τη χώρα με «φτερό στον άνεμο».

Επανέλαβε δε, το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μόνο μια ισχυρή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει στην Ελλάδα το «κλειδί της ανάκτησης της εμπιστοσύνης».

«Θα τους διώξουν πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Κυβέρνησαν με ψέμα και δημαγωγία, πληγώνοντας τη λειτουργία της δημοκρατίας και με στόχο να αλλοιώσουν την ορθολογική κρίση των πολιτών. Είναι μια εποχή που τελειώνει με οδύνη και δυστυχώς, με τη σιωπηλή παραίτηση των Ελλήνων. Οι πολίτες θα τους διώξουν όπως τους αξίζει, πολιτικά ηττημένους και ηθικά απαξιωμένους», υπογράμμισε.

«Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Με σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της προόδου.

«Παρά τα λάθη μας, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που δεν σαρώθηκε από τους ανέμους της αμφισβήτησης και του λαϊκισμού. Αποδείξαμε ότι είχαμε βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λέω σε όσους ασκούν κριτική, ας είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους επαγγέλθηκαν το νέο αλλά αποδείχθηκαν παλαιότεροι του παλαιού. Αναβίωσαν τις πιο προβληματικές σκιές της μεταπολίτευσης, διαστρέβλωσαν την πολιτική και παραμόρφωσαν την ιστορία», ανέφερε, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στα παλαιά κόμματα.

«Το να αλλάξουμε δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος», είπε στα μέλη του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι όσες φορές άλλαξε η ΝΔ βρήκε ανταπόκριση από τους ψηφοφόρους.

«Ανανεώνουμε το κόμμα, ενώνουμε τους Έλληνες, πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας τις εκλογικές επιτυχίες της ΝΔ.

Λιγότεροι φόροι και εισφορές με περισσότερες επενδύσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμά του κόμματος.

«Λιγότεροι φόροι και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας σημασία στην Παιδεία, αλλά και στο «δίκαιο και την ασφάλεια που αποτελούν προϋποθέσεις δημοκρατίας για μια Ελλάδα με ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ισότιμη με τους εταίρους».

«Εκλογές το συντομότερο δυνατόν»

«Είχα πει στη Θεσσαλονίκη ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια οφθαλμαπάτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι υπάρχει παρατεταμένη αβεβαιότητα και πολλαπλές απειλές. Μόνη λύση, ανέφερε, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.

«Φαίνεται να το έχει η μοίρα της παράταξής μας να αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας σε δύσκολες καταστάσεις. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα πάμε την Ελλάδα μπροστά», πρόσθεσε.

Κάλεσμα στην κεντροαριστερά και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα τόσο προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ που έπαυσαν να ψηφίσουν το κόμμα, ιδιαίτερα από το 2004 και μετά να επιστρέψουν πίσω. Επίσης, πρόσκληση απηύθυνε και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς.

«Η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τόνισε, καλώντας σε εθνική συμπόρευση.

«Ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε. Μαζί μπορούμε», κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.


Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved