ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: Συγκυβέρνηση για ακόμα χειρότερα μνημόνια

Α. Παπαρήγα: Συγκυβέρνηση για ακόμα χειρότερα μνημόνια

Κάλεσμα στους πολίτες να μην πληρώσουν «τα απάνθρωπα χαράτσια», απευθύνει η ΓΓ του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «ό,τι παίρνουν από τον λαό δεν είναι προσωρινό».

«Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στην ΕΕ, ο λαός θα υποστεί συντριπτικά πλήγματα», τονίζει η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας παράλληλα πως «τη συγκυβέρνηση την επέβαλαν η ελληνική πλουτοκρατία και η ΕΕ για να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τα παλιά Μνημόνια και να συμφωνήσει τα ακόμα χειρότερα Μνημόνια της χρεοκοπίας».

«Η διάσπαση της ευρωζώνης φαίνεται αναπόφευκτη» υπογραμμίζει στον «Τύπο της Κυριακής» η κ. Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ για «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και διαγραφή του χρέους».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς η ΓΓ του Κομουνιστι9κού Κόμματος σημειώνει ότι το «αντιμνημονιακό μέτωπο από μόνο του δεν λέει τίποτα» και πως «είναι μία παγίδα που αν πέσει σε αυτή ο λαός, τότε δεν έχει ελπίδα να σωθεί».

Στρέφει επίσης τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως «με τις προτάσεις συνεργασίας επιχειρεί να θολώσει για ακόμη μία φορά τα νερά, να κρύψει ότι οι θέσεις και οι προτάσεις του για την ΕΕ και την κρίση αποδείχτηκαν όλες, μα όλες, χρεοκοπημένες».

Τέλος, στρέφεται και κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο χαρακτηρίζει «λαγό του ΠΑΣΟΚ και διάφορων μηχανισμών».