ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα

Α. Σαμαράς: Παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα

Εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις έως τώρα επαφές του αλλά και πεπεισμένος πως οι συναντήσεις του θα αποδώσουν καρπούς, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, που βρίσκεται από εχθές αργά το βράδυ στο Ισραήλ στο πλαίσιο διήμερης, επίσημής, επίσκεψής του.

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κος Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, στην πορεία συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στον οποίο και δώρισε αντίγραφο εκθέματος του Μουσείου της Ακρόπολης, που συμβολίζει τη συνεργασία και τη φιλία ενώ αμέσως μετά, παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιάλον.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, επισκέφθηκε ακόμη σήμερα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο ενώ στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Στις 7μ.μ. παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Άβινγκτορ Λίμπερμαν.

Η ατζέντα των επαφών

Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ, σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο, διεξήχθησαν σε πολύ θερμό κλίμα, ενώ τα θέματα που εξετάστηκαν, ανάμεσα στα άλλα, αφορούν:

  • Στη χάραξη της ΑΟΖ,
  • στην ενέργεια και το φυσικό αέριο,
  • στις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και
  • στις δυνατότητες ενίσχυσης του Τουρισμού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια όλων των επαφών του, επισημάνθηκε, επίσης, η καλή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.