Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευτυχώς δεν ζήτησες το ΑΦΜ του Παυλόπουλου - Τσίπρας: Πιάστηκες με τη γίδα στην πλάτη

Newsbomb

Συνταγματική αναθεώρηση | Κυριάκος Μητσοτάκης | Αλέξης Τσίπρας: Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13/02/2019) η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε πιο πάνω στην gallery του Newsbomb.gr τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με δριμύτητα στον πρωθυπουργό, αναφορικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Γιατί τέτοιο άγχος τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές όταν και θα νικήσετε. Μιλάτε για πρόσωπα. Πάλι καλά που δεν ζητήσατε το ΑΦΜ του Προκόπη Παυλόπουλου. Τον εκτιμώ πολύ το ξέρετε και πιστεύω ότι ασκεί άψογα τα καθήκοντά του», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ έχει πιο καθαρή σχέση. Αν λέτε το ίδιο, πείτε το από τώρα. Εδώ είμαστε και θα δούμε τα αποτελέσματα. Η ψηφοφορία πρέπει να γίνει όπως και στις προηγούμενες αναθεωρήσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Γιια το άρθρο 16, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το μόνο που προστατεύετε με το άρθρο 16 είναι τους ανταγωνιστές της χώρας. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα πάρει καιρό. Αν αύριο έρθει ένα σημαντικό ίδρυμα και πει εγώ θέλω να δώσω 500 εκατ. ευρώ για ένα μη κερδοσκοπικό Πανεπιστήμιο τι θα κάνετε; Τα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ προσφέρουν και υποτροφίες. Είναι καπιταλιστικό αυτό; Ξυπνήστε και δείτε τον κόσμο γύρω σας επιτέλους!»

Όσο για το άρθρο 24, είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον. Έχουν διαμορφωθεί άλυτες νομικές καταστάσεις με τις προτάσεις σας. Να μπει μία πρόβλεψη για την κλιματική αλλαγή».

Η τριτολογία Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διότι έχει κάνει άλλες «συμφωνίες» και διότι έχει μια εσωκομματική πτέρυγα που δεν τον αφήνει, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ομιλία του στη Βουλή.

«Καλά εσωκομματικά ξεμπερδέματα κ. Μητσοτάκη. Σας πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χύνει «κροκοδείλια δάκρυα» για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν περισσότεροι «πελάτες», γι' αυτούς οι οποίοι θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν και στον χώρο της Παιδείας, με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Δείτε το βίντεο με την τριτολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή:

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό: Νοσηλεύεται με διπλό εγκεφαλικό

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες στην Κομοτηνή - Κοίταξαν ψηλά και έμειναν άφωνοι οι κάτοικοι! (pics)

Κέρδισε 1,2 εκατ. στο Λαχείο: Δεν φαντάζεστε πώς πήγε να παραλάβει τα χρήματα! (pics)