ΜΠΑΣΚΕΤ

Πραξικόπημα Αυγενάκη και με ΦΕΚ - Η ΚΥΑ έχει ισχύ από τη Δευτέρα (31/5) αλλά απαγορεύει τις εκλογές

Πραξικόπημα Αυγενάκη και με ΦΕΚ -  Η ΚΥΑ έχει ισχύ από τη Δευτέρα (31/5) αλλά απαγορεύει τις εκλογές
InTime

Αδιανόητες καταστάσεις που πλήττουν την ελληνική δημοκρατία και το κύρος της κυβέρνησης, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να επιμένει στην πραξικοπηματική ακύρωση των εκλογών της ΕΟΚ όπως διαπιστώνεται μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ στην οποία περιλαμβάνεται η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού. Όλα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα (31.05), πλην αυτών που αφορούν τις… εκλογές που δεν θέλει να διεξαχθούν ο υφυπουργός για να καταφέρει να εκλεγεί ο «εκλεκτός» του!

Δεδομένο είναι πλέον το πραξικόπημα του Λευτέρη Αυγενάκη στην ΕΟΚ, έτσι ώστε να μην διεξαχθούν νόμιμα και δημοκρατικά οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην ομοσπονδία του μπάσκετ αλλά να γίνουν με τις διαδικασίες που ο ίδιος επιθυμεί έτσι ώστε να τοποθετήσει στον προεδρικό θώκο τον εκλεκτό του.

Οι κινήσεις και οι πράξεις του Λευτέρη Αυγενάκη έχουν προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία τα τελευταία 24ωρα και σε αυτές ήρθε να μπει και η «σφραγίδα» του ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η ΚΥΑ την οποία επιστράτευσε έτσι ώστε να μην διεξαχθούν δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως στο ΦΕΚ 2233, στο δεύτερο τεύχος, που δημοσιεύτηκε σήμερα 29 Μαΐου 2021, αναφέρεται ότι τα έκτακτα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από την ΚΥΑ αφορούν «το διάστημα από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00».

fek-diatakseis.jpg
Το ΦΕΚ όπου δημοσιεύονται τα νέα έκτακτα μέτρα τα οποία έχουν ισχύ από τις 31 Μαΐου

Στο άρθρο 12, όπου αναγράφονται ισχύς – ειδικές και καταργούμενες διατάξεις, αναγράφεται ρητά πως «Η παρούσα ισχύει από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021», ωστόσο, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πραξικόπημα Αυγενάκη, υπάρχει η… επιφύλαξη «της παρ. 4 του άρθρου 1 που ισχύει από το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021».

Το άρθρο με την... επιφύλαξη που οδηγεί στο πραξικόπημα Αυγενάκη

Τι αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 1; «Σε όλη την Επικράτεια αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων (…) Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας».

fek-diatakseis3.jpg
Η απαγόρευση εκλογών μέσω ΦΕΚ αποτελεί στίγμα για την ελληνική Δημοκρατία.

Πόσο πιο… λιανά να το κάνει, δηλαδή, ο κ. Αυγενάκης ότι κινητοποίησε και πίεσε μια ολόκληρη κυβέρνηση να φτάσει στο σημείο κατάλυσης δημοκρατικών διαδικασιών, μόνο και μόνο για να επιτύχει την εκλογή των «αγαπημένων» του υποψηφίων στην ΕΟΚ;

Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ζήτημα που δεν θίγει απλά την αξιοπιστία του ελληνικού αθλητισμού, του μπάσκετ και της ομοσπονδίας, αλλά το σύνολο των πολιτών καθώς πρόκειται για ένα πλήγμα στην δημοκρατία και την ελευθερία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Όπως ανέφερε στη δική της ανακοίνωση η ομοσπονδία, θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει θέση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη βάναυση προσβολή προς όλους τους πολίτες της χώρας η οποία γέννησε τη Δημοκρατία και βλέπει στο βωμό προσωπικών ή άλλων συμφερόντων έναν υφυπουργό να την καταλύει σε μια νύκτα…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ποιος σκότωσε την Καρολάιν; Οι ύποπτοι, το βίντεο ντοκουμέντο και το λάθος των δολοφόνων