ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δύο γήπεδα GiΑΝΤ Heart, στην καρδιά της Αθήνας

Δύο γήπεδα GiΑΝΤ Heart, στην καρδιά της Αθήνας
Ανοιχτό γήπεδο Αμπελοκήπων μετά τις ανακατασκευές

Δύο παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις μεταμορφώθηκαν σε δύο νέα, σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο ύψος της Γ.Α.Δ.Α, οι περαστικοί εντυπωσιάζονται από τα δύο χρωματιστά και πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα που κοσμούν την οδό Μηλέων. Δύο παλιές αθλητικές εγκαταστάσεις μεταμορφώθηκαν σε δύο νέα, σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να αθλούνται με ασφάλεια, ενισχύοντας έτσι παράλληλα και την αγάπη τους προς τον αθλητισμό.

Έτσι, ο επόμενος σταθμός του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novibet με πρεσβευτή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, The GiANT Heart, εμπεριείχε την ανακαίνιση των 2 ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ της περιοχής. Μέσα από την πρωτοβουλία του The GiANT Heart, η Novibet ανακαινίζει γήπεδα σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας, με σκοπό όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη και κυρίως, ασφαλή πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Κινητήριος δύναμή της είναι η προσφορά ελπίδας στους συνανθρώπους μας μέσα από ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών.

Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων μετά τις ανακατασκευές

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία προσέφερε έναν αέρα ανανέωσης στους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων, καθώς πλέον μπορούν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα καθημερινά, σε υπερσύγχρονα γήπεδα υψηλής αισθητικής.

Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων πριν τις ανακατασκευές

Παράλληλα, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Δήμος Αθηναίων, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αναβάθμιση των δυο αυτών γηπέδων, κάτι το οποίο ευθυγραμμιζόταν πλήρως με τη φιλοσοφία του Giant Heart. Η Novibet αφουγκράστηκε τη συγκεκριμένη ανάγκη και προχώρησε στον εκσυγχρονισμό των δυο γηπέδων μπάσκετ κοντά στη Γ.Α.Δ.Α. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την ανάπλαση του γηπέδου, περιελάμβαναν το βάψιμο του δαπέδου και των διαγραμμίσεων, καθώς και την εφαρμογή καινούργιων ταμπλό. Επίσης, οι υπάρχουσες μπασκέτες των δύο νέων γηπέδων αναβαθμίστηκαν, οι περιμετρικοί τοίχοι βάφτηκαν, και εφαρμόστηκαν νέοι προβολείς για μια ενισχυμένη μπασκετική εμπειρία, αλλά και ασφαλέστερη χρήση του χώρου κατά τις απογευματινές ώρες. Επίσης, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις είναι πως το ειδικό συνεργείο της Novibet αποφάσισε το ένα από τα δύο γήπεδα να μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και για το άθλημα του βόλεϊ, διαμορφώνοντας το αναλόγως.

Διακόσμηση φράχτη με την αγγλική φράση: ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ στα πλαίσια του Bring Your Bro

Αυτές οι αθλητικές εγκαταστάσεις που κάποτε αποτελούσαν χώρο άθλησης και για τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι πλέον πανέτοιμες να φιλοξενήσουν τους Αθηναίους, λάτρεις του αθλήματος του μπάσκετ και να αναδείξουν τα δημιουργικά τους ‘streetball tricks’. Οι παραπάνω ενέργειες αποτέλεσαν αφορμή στο να φιλοξενηθεί το πρώτο 2on2 Streetball τουρνουά στην Ελλάδα σε σύγχρονες πια εγκαταστάσεις. Novibet και UPGR8, τον περασμένο Ιούλιο, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν στους καλύτερους Streetballers της χώρας ένα απολαυστικό αθλητικό διήμερο. Παρ’ όλο που οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές, οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας στο κοινό ένα συναρπαστικό θέαμα αντάξιο του urban χαρακτήρα των γειτονιών του Σικάγο και του Χιούστον.

Τα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού από αυτήν την πανέμορφη γιορτή του μπάσκετ αποτυπώθηκαν τόσο έντονα στα πρόσωπα των αθλητών και των κατοίκων, όπως ανέφερε και ο Chief Operating Officer της UPGR8 και εμπνευστής του τουρνουά, κος Ηλίας Πάνου: «Ελπίζουμε το Bring Your Bro να ταξιδέψει σε όσες το δυνατόν περισσότερες γειτονιές της Ελλάδας και να συμμετέχουν όλοι!». Στην συνέχεια, όπως ανέφερε και η Public Relations & Communications Manager της Novibet, κα Μαρία Καλαποθαράκου, οι ενέργειες του GiANT Heart, «εστιάζονται στο να δώσουμε ξανά ζωή, εκεί που χτυπάει ο παλμός του νεανικού αθλητισμού». Την παρουσία τους σε αυτό το ιστορικό γήπεδο έδωσαν και προσωπικότητες-πρότυπα του Ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Δημήτρης Παπανικολάου, εμπνέοντας τους νέους αθλητές, και συγχρόνως μεταδίδοντας ένα συμβολικό μήνυμα με την παρουσία τους κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Ανοιχτό γήπεδο Αμπελοκήπων μετά τις ανακατασκευές

Το πρόγραμμα συνεισφοράς της Novibet αποτελεί παράδειγμα του πως μια μικρή κίνηση με κίνητρο την αγάπη για τον αθλητισμό μπορεί να συμβάλει στην έναρξη ενός πολύ μεγαλύτερου κινήματος, του οποίου τα οφέλη θα μπορεί να απολαμβάνει κάθε συνάνθρωπός μας. Σε μια κοινωνία εναλλασσόμενων προκλήσεων και αλλαγών, είναι εξαιρετικά σημαντικό, να ενισχύονται ενέργειες που στόχο έχουν την προσφορά στο σύνολο της κοινωνίας, μέσα από αξίες όπως ο αθλητισμός.

Σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς The Giant Heart

H Συμμαχία Αγάπης της Novibet και του Γιάννη Αντετοκούνμπο συστάθηκε τον Μάιο του 2021 με στόχο την ουσιαστική και πολύ-επίπεδη ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίκεντρο την υλοποίηση μίας σειράς στοχευμένων δράσεων, βασισμένων στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς, της ελπίδας και της δεύτερης ευκαιρίας. Έκτοτε, με όχημα το The GiANT Heart, έχουν προσφέρει σημαντική υποστήριξη σε τοπικές κοινωνίες, φορείς, αλλά και περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Διαγωνισμός giantheart.gr - Δες έναν αγώνα του Γιάννη από κοντά!