ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το ντέρμπι των αποδείξεων (pics)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Το ντέρμπι των αποδείξεων (pics)
Intime

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Super League 1 για την 8η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Ένωση στο «Γ. Καραϊσκάκης», το απόγευμα της Κυριακής (27/10) στις 19:30 (Novasports 1) σ’ ένα ντέρμπι που η νίκη αποτελεί… μονόδρομο για τους δύο «μονομάχους», όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει από την περσινή σεζόν και να αποδείξει πως αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, ενώ από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου αναζητά ένα θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει σε επαφή με την κορυφή, αποδεικνύοντας πως η κακή αρχή ανήκει στο παρελθόν.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με έναν πόντο λιγότερο από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ένα ματς περισσότερο, τη νίκη 2-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει το «τρίποντο», τότε θα επιστρέψει στην κορυφή και θα διατηρήσει την απόσταση των δύο βαθμών από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» είναι στο -6 από την πρώτη θέση και σε απόσταση 5 βαθμών από τους «ερυθρόλευκους». Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, με νίκη θα πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις πρώτες θέσεις, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν μείνει 8 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό και από την κορυφή.

Με αλλαγές ο Μαρτίνς

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ χωρίς να προκύψουν νέα προβλήματα. Όπως είναι γνωστό, ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση, μια και υποφέρει από τραυματισμό, ενώ παράλληλα εκτός είναι και οι Κώστας Φορτούνης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που προέρχονται από επεμβάσεις, όπως και ο Γιασίν Μπενζιά που είναι ανέτοιμος.

Αντίθετα, στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκονται 21 ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι: Σα, Καραργύρης, Αλέν, Τοροσίδης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Κούτρης, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Λοβέρα, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Ελ Αραμπί και Γκερέρο.

Όσον αφορά στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, αναμένεται να έχουν δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που επέλεξε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά θα είναι ο Ελαμπντελαουί, με τον Τσιμίκα στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Σεμέδο αναμένεται να βρεθεί ο Παπαδόπουλος αντί του Μεριά. Στην μεσαία γραμμή οι Γκιγέρμε και Μπουχάλακης θα είναι οι χαφ, με τον Ποντένσε στα δεξιά, τον Μασούρα αριστερά και τον Σουντανί πίσω από τον Ελ Αραμπί, κάτι που σημαίνει πως ο Καμαρά θα είναι στον πάγκο.

Με απουσίες στο Φάληρο η ΑΕΚ

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά πέντε παίκτες έχουν μείνει εκτός «μάχης» για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Κωστένογλου είδε τον Πέτρο Μάνταλο να μην ξεπερνά τον τραυματισμό του, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με τον Νίκλας Χουλτ. Παράλληλα, εκτός έχουν τεθεί - με προβλήματα τραυματισμών - και οι Βασίλης Μπάρκας, Φρανσίσκο Ζεράλδες και Βίκτωρ Κλωναρίδης.

Συγκεκριμένα, στην 21μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο τεχνικός της Ένωσης βρίσκονται οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σβάρνας, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Γιούσης, Βέρντε, Γιακουμάκης, Λιβάια, Ντέλετιτς, Αλμπάνης, Ολιβέιρα.

Αναφορικά με την πιθανή ενδεκάδα, ο Νίκος Κωστένογλου προβληματίζεται για μία θέση, με τους Ντέλετιτς και Παουλίνιο να είναι οι υποψήφιοι. Στον «άσο» θα είναι ο Τσιντώτας, με τον Λόπες στα αριστερά, τον Μπακάκη στα δεξιά και τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ο Σιμόες αναμένεται να έχει παρτενέρ τον Γαλανόπουλο, που προτιμάται από τον Κρίστιτσιτς. Στο δεξί άκρο οι Ντέλετιτς και Παουλίνιο μάχονται για μία θέση, με τον Αλμπάνη στα αριστερά, αντί του Μάνταλου και τον Λιβάια σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Σφυρίχτρα από την Πορτογαλία

Ο Ζόρζε Σόουζα είναι ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος ρέφερι συνεχίζει το… σερί των ξένων διαιτητών στα μεγάλα ματς της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, έχοντας στο πλευρό του τους Αλβάρο Μεσκίτα και Νούνο Μάνσο, ενώ ο Βασίλης Φωτιάς θα είναι στον έλεγχο του VAR, με τον Βασίλη Νικολακάκη ως βοηθό του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι - Τραμπ: Μόλις συνέβη κάτι μεγάλο

«Βόμβα»: Επιστρέφονται όλα τα αναδρομικά – Αυξάνονται οι συντάξεις

Σχετικές ειδήσεις