ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Πώς θα βγει πρώτη στον όμιλο του Nations League (vid+pics)

Εθνική Ελλάδας: Πώς θα βγει πρώτη στον όμιλο του Nations League (vid+pics)
Ανοικτή για την Εθνική Ελλάδας η πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League
InTime

Εθνική Ελλάδας: Κακό, αλλά όχι καταδικαστικό το 0-0 απέναντι στο Κόσοβο για τη «γαλανόλευκη» που ακόμα έχει στα δικά της… πόδια την πρωτιά στον 3ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να νικήσει το Κόσοβο και έμεινε στο 0-0 στην αναμέτρηση της Τετάρτης (14/10) στο ΟΑΚΑ. Η «γαλανόλευκη» είχε ευκαιρίες κι ένα χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο, όμως, η εικόνα της γινόταν διαρκώς χειρότερο με μοιραίο αποτέλεσμα τη «λευκή» ισοπαλία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε έτσι στους 8 βαθμούς και τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας του Nations League. Στην πρώτη θέση είναι η Σλοβενία που έχει 10 βαθμούς, με το πρόγραμμα να μην είναι απαγορευτικό για να καταφέρει η Ελλάδα να τερματίσει πρώτη και να διεκδικήσει την άνοδο στην επόμενη κατηγορία

Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς, αφού με βάση και τη δυναμικότητα των αντιπάλων οτιδήποτε άλλο από την πρώτη θέση θα συνιστά αποτυχία για την Εθνική Ελλάδας.

Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα στον όμιλο της Ελλάδας

Για να καταφέρει, λοιπόν, η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ να τερματίσει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου του Nations League, θέλει μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 15 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας της Μολδαβία, ενώ στις 18 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη Σλοβενία, χωρίς να έχει το παραμικρό περιθώριο για απώλεια βαθμών.

Τα highlights από το Ελλάδα - Κόσοβο

Φαν’τ Σχιπ: «Στόχος οι δυο νίκες»

Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα του ομοσπονδιακού τεχνικού μετά τη «γκέλα» απέναντι στο Κόσοβο στο ΟΑΚΑ. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στις δηλώσεις που έκανε υποστήριξε πως η Ελλάδα θα τα δώσει όλα έτσι ώστε να νικήσει Μολδαβία και Σλοβενία και να πάρει την πρώτη θέση.

«Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε, χάσαμε το πέναλτι και κρατήσαμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Στο δεύτερο δεν ξεκινήσαμε καλά, παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο, το στυλ που θέλουμε, όμως, δεν σκοράραμε. Τουλάχιστον, κρατήσαμε το μηδέν και πήραμε έναν βαθμό», ανέφερε αρχικά για τον αγώνα της Τετάρτης και πρόσθεσε:

«Αν σκοράραμε το πέναλτι ή κάποια άλλη ευκαιρία θα ήταν πιο εύκολο το παιχνίδι. Θα άνοιγε το ματς, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ. Παίξαμε θετικό ποδόσφαιρο, τα παιδιά τα έδωσαν όλα, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε».

Τέλος, για τη συνέχεια του ομίλου σχολίασε: «Η Σλοβενία νίκησε, οπότε ο στόχος είναι ξεκάθαρος, πρέπει να κάνουμε δύο νίκες».

Οι δηλώσεις του Τζον Φαν'τ Σχιπ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» τα γηροκομεία - Σε καραντίνα μονάδα στα Ιωάννινα