ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ντέμης Νικολαϊδης για την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία

Ο Ντέμης Νικολαϊδης για την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ψυχική υγεία

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο Euro 2004, ενώ ανέλυσε τις σκέψεις του για την ανάγκη ψυχοθεραπείας για να διαχειριστούν οι άνθρωποι τις αποτυχίες τους.

Ντέμης Νικολαϊδης και Ηλίας Κυριακίδης, ανέλυσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία για τους ποδοσφαιριστές. Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας, μαζί με τον υπεύθυνο ακαδημιών της Ένωσης, μίλησαν για αυτό το θέμα στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ: «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο».

Ο Νικολαϊδης είναι και πρεσβευτής του προγράμματος της Ομοσπονδίας «ποδόσφαιρο και ψυχική υγεία». Γι’ αυτό και έκανε μια ομολογουμένως σημαντική ομιλία στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου.

Για περίπου μία ώρα υπήρξαν σπουδαίες αναφορές στη σημασία της ψυχικής υγείας στους αθλητές. Ο παλαίμαχος άσος ξεκαθάρισε πως χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να κάνουν ψυχοθεραπεία, για να διαχειρίζονται τις αποτυχίες τους. Συγχρόνως, αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία του 2004, τονίζοντας μάλιστα πως αν έπαιζε περισσότερο ίσως να μην είχε κατακτηθεί το Euro!

«Όλα έγιναν όπως έπρεπε στο EURO, όλα τα παιδιά που έπαιξαν έδωσαν τα πάντα και παρά τον τραυματισμό μου το χάρηκα στον υπέρτατο βαθμό», είπε μεταξύ άλλων ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Παράλληλα πρόσθεσε: «Είναι ευαίσθητο και κρίσιμο κομμάτι της ψυχικής υγείας στους αθλητές τόσο εν ενεργεία όσο και μετά το τέλος της καριέρας του. Πλέον υπάρχουν ψυχολόγοι στις ομάδες και το κομμάτι αυτό δουλεύετε περισσότερο.

Όλοι μας χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία για να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε καλύτερα τις αποτυχίες μας».

Δείτε όλη την ομιλία: